Мајки дали се вади заб со Анестезија? И се јавив на заболекарката ми вели не е препорачливо. Морам да вадам 7ца ми расте умник а нема каде,ужасна болка е
Мами што доите, дали има место за страв ради низок хемоглобин да немам млеко и дали имам потреба да пијам чај за лактација пред пораѓај?
Колку можеш ујачај ја повеќе крвта, особено железото.Тоа преку млекото се дава на бебето.Првите месеци бебето сите витамини и хранливи материи ги прима од мајката.Педијатрите кажуваат ако мајката е анемична и бебето е анемично. Инаку за чај не мораш за лактација .Јас пиев со првото, ама со второто имав јаки болки во стомакот од него и не го пиев, па еве имам млеко 9м веќе .
Железото ми е добро, ама со низок хгб сум од почеток на 7 ми месец и еве 9 ти ќњ влезам уште ае мачам, што не пијам веќе, ама и претходно аи бев ао 120хгб и очњкував дека ќе паѓа бо бременоста. Фала ти
Не. Мене крвта ми е слаба откако влегов во второ тромесечие. Никаква терапија не ми помогна, освен тотхема, ама веднаш пп завршувањето ја терапијата пак ми падна. И сега породена си е исто, дојам веќе 3 мес, бебе нема никаков проблем. И него му е низок (100) ама др ми рече дека нема место за паника. Чај за лактација ни после пораѓај не ти треба, било какви течности треба да пиеш, т.е. вода најмногу, ама откако се породиш тоа.
Мајки дали е можно бебе да нејќе да цица ако му се даде чајче за грчеви од шише? Неколку дена му давав еднаш дневно по 50мл, синоќа му дадов уште 50мл и цела вечер врескаше, нејќеше ни да цица.
Можно е. Чајчето се празни калории, само му го полни желудничето а нема хранливи материи. Полно му е желудничето а гладно е а нема кај да му собере и млекце. Мислам дека се премногу 50мл. Пробај или по 20мл да даваш или давај капки за грчеви или сирупот на нурсе харви.
Пак јас со глупавите прашања Денес бебчо сака на града после секој саат. Значи го наранувам, спие саат време и после пак.. Се врти лево десно со отворено усте и со залет фаќа града Дали правам нешто погрешно? Дали да го ставам на града толку често? Пробав и со цуцла, си ја цуца без проблем ама жал ми е да го лажам
Додуша толку и пиеше, ете и синоќа 20-30мл испи, цела вечер врескаше... И се си препишувам вина дека сега сака од шише ама не и давам, ќе издржам нека вреска ќе мора да цица
Кој чај освен Лактамикс може да се пие за надоаѓање млеко? Не можам да го поднесам веќе Лактамикс, а слаба сум со млеко.
Малечко е, нормално е да сака да стои на града. Ја сака мама, познат мирис, топлина.. Зошто да ти е жал со цуцла? Ако ја сака, а е јаден, дај му ја сободно.