Да исто како нас. Јас давам со голема чаша, ете како што пиша Ивана можи да пробаш и со чаша за ракија.
I jas taka davam voda...ne ide drugacie. Davav i od rakija ama ima zabi sea strav mi e ama zatoa solja od espreso super e
Да ти кажам искрено чим се буди одма нудам града, ако нејке нема да ја прифати наше е да нудиме цело време. Некогаш денски цица на 2,3часа кога спие,некогаш на 30мин правило нема. Некогаш цица 5мин од едната малце,некогаш 40мин и двете ке ги исцица . Навечер спиеме по 5,6часа ја будев не сака да станува го стега муцето нејке цице се плашев дека е малечка ми се гледаше мн време. На контрола напредувала доста па ми рече педијатарот ич да не ја будам и добро е што си направила ред а така малечка. Значи нуди цело време цице, не помислувај да се откажеш нема поубаво нешто. Јас земав книги стари од времето на мајките наши кога рагале и доеле па таму пишува цице се нуди и бебе цица кога сака и колку сака(не ко денешниве модерни литератури 5,10мин на толку време) едино мајката не дои ако прима јака терапија која не е дозволена во доење. Воопшто не е спомнат термин дали мајката има/нема млеко значи тоа се подразбира дека има само мора да се стимулира. Значи ставање на цице па ако треба и по цел ден додека надојде убаво млеко после е полесно. Среќно мајка и да имаш успешно доење од тебе зависи
Да напоменам јас ни еднаш не сум дала АД. Решена бев да ја дојам,во болница им викав да не ја ранат и да ми ја носат гладна одма цицаше иако имав само колострум па после 3ти ден ми надојде млеко. Еднаш не сакаше и одма приметив дека ја нараниле ми потврдија дека и 'дале малце' мн плачела. Се скарав па не се повтори. Не давај АД ако сакаш да цица ако ја раниш нормално нема да сака да се мачи да цица кога од шише и е мн полесно. Ништо нема да и биде и да биде малце гладна нека се 'мачи' да цица,
Да прашам тие што дохранувате, дали ви одбиваат цицање? Јас се мислам да пробам дохрана да дадам од причина што многу често плаче, поготово навечер, устето и е суво и давам да цицне се трга и вришти, со првото бебе градите ми беа потврди, пополни, и повеќе цицаше бебуш а сега нонстоп ми се меки и бебе некако малку ми цица. Дајте ми некој совет?
Јас дохранувам со ад и еве бебчо е веќе 2 месеца, сеа за сеа си цица и не се одбива. Пробај да стимулираш повеќе млеко (лактил капсули, лактамикс, пумпа) или викни си ја Јасна да ти помогне.
Прееска и дадов малку, со тешка душа, си го испи и после и цице бараше па си цицаше, фала богу. Инаку од прв ден пијам лакта микс. А која е Јасна и за што помага?
Јас давав првите две недели ад дохрана, сега додавам мајчино молзено со шише па еве го цица без проблем.
Мајки кога сакате да почне процесот за одбивање, дали некок подој заменјвате со ад ? За оброк знам ама кога се заменува оброк доење со друго млеко ? И дали бебињата додека цицаат ве тегнат понекогаш за облека со рачињата ?
Jas racinam deka e pocnat procesot so nemlecna dohrana jer veke 2 podoi i se skrateni i za niv ima dorucek i rucek. Koa ke ima vecera uste eden ke skratime i naskoro koa ke pocnam na rabota use nekoj i taka valjda so tek na vreme ke stignes do 1-2 vo denot
Сите блузи за по дома ми се издрпани од неа . Обавезно си тегне дур цица. А кога заспива мора да ја држи блузата.