Zdravo Ke ve zamolam za sovet,dali na nekoja majka i se ima pojaveno posle sekoe doenje pechenje i bodezhi so pobeluvanje na bradavicata Stanuva zbor za doilka na 6 mesechno bebe koja ne e chlen na forumov Mozete i vo poraka da mi pishete Fala vi mnogu na site
Да, на мене, ужасна болка, печење и побелување. https://publications.aap.org/pediat...he-Nipple-A-Treatable?redirectedFrom=fulltext https://www.thewomens.org.au/health...ted,immediately after, or between breastfeeds.
Zdravo,a sto prevzemavte za bolkata nekoja terpaija dali primavte i kolku vreme vi traese bolkata Fala vi,ubav den
Траеше првите 3 недели мислам, ако добро се сеќавам. Ставав топли облоги и се мачкав со кремава, избегнував ладно и ставав влошки за гради за да не ми допираат на облека, од тоа бетер болеше. Ама мислам и само од себе пројде.
Не се пие пошто има псеудоефедрин а тоа е стимуланс кој што не е дозволен да се пие при бременост или доење.
Дали е можно да немам млеко на едната града? Кога цица од таа се нервира. Сега гледам дека на молзење не вадам нешто (ни 10 мл во споредба со 40 од другата) од таа града.
Ако има 10 мл значи има млеко. Може потешко се испушта млекото или има канал затнат. И капка да има значи има млеко и треба да се види зошто не тече. Можеби ја преферира другара града, поубава позиција фаќате. Работи на лактација на таа града штп не ја сака.
Има млеко сигурно. Провери да не имаш некоја грутка, да не се затнати каналите. Масирај под туш или стави шише топла вода, па после тоа пробај да измолзиш или да го ставиш на града. А може и лоша позиција фаќате, пробај да е легнат и со едната рака да го држиш до градата да го припиеш. Или па ако ја избегнува кога е буден, ноќе му ја подметмувај.
Здраво мајки, 9ти месец сум, кај дојката во предел на ареолата (темниот круг) пред некој месец ми излезе како мал папилом баш до брадавицата. Не знам дали би сметало за цицање, го прашав матичниот гинеколог ми рече дека не е ништо тоа, но јас сепак сум загрижена. Дали некоја од вас имала сличен проблем?
Девојки пупкиве ми се црвени жар ,претопли ми се и мн ме болат на допир плус покачена тт имам денес 37.2 ….се се мислам дека ми е од градите пошто не се чудтвувам омалаксано ….има шанси да е од тоа
Температурата не е нешто многу покачена. Мачкај ланолин. Дали ги провери убаво градите да не има грутка? Друго место освен пупките да е болно ?