Консултирај се со Наташа https://instagram.com/doenje_so_ljubov?utm_medium=copy_link ама мислам дека не би требало да биде проблем.
Мене исто ми се појавика при крај од бременоста и ги имав некој период откако се породив, ама сами се повлекоа. Не ми сметаа за доењето.
Zdravo. Dali e tocno ako nema cicano ili ako ne go imam izmolzeno mlekoto ne smee da cica posle 24 casa?
Мајки бебе ми е на доење, е сега имам еден момент што ме мачи, песијатарот ми рече дека ако ги осеќам после некое време градите тврди значи имам млеко, а еве неколку дена посебно левата не ја осеќам веќе тврда туку е константно мека а беба цица, дали тоа значи дека ќе снемам за брзо млеко?
Не знам дали има правила ама со тек на време се воспоставува лактација и градите постојано се меки барем кај мене е така, ни наутро не ми се тврди. Јас дури мислам помеки и помали ми се и од пред да останам бремена, ме исцица беба моја . Ама полни пелени и качува на тежина така да не му ја мислам.
Тврда може да биде ако имаш многу млеко, а бебе не цицало долго време. Не знам колкаво е, ама кај мене после 3 месеци веќе ретко се тврди, само кога ептен долго нема да цица, тогаш морам да се измолзам
Она си цица убаво си полни пелени по 3-4 пати во еден ден кака сето тоа е во ред, меѓутоа до пред некој ден ми беа тврди посебно па од сабајле а сега не, ибаку сме 2месеца и 25 дена скоро 3 месеца, може и така треба само ме зачуди зошто педијатарката ми рече така, демек ако ти се тврди градите кога нема да цица значи има доволно млеко и беа до пред некој ден сега веќе се меки константно десната само ама ни од далеку како што беше тврда. Се додека е со неа све ок не му ја паничам но на мисла ми дојде па викам да прашам. А дали можеби знаете бидејќи сме ние уште мали но гледам знаци дека сака да стане, кога ја легнувам на мене со главата и со нозете оди напред и се превртува дали може да има некој последици бидејќи е многу мала, сега ме испаничија дека можело да направи проблем со карлицата бидејќи е многу мала. Фала ви мени на одговорот
Не знам за каква анестезија, јас од анестезија за заб ми рекоа 2ч тоа заболекарката а педијатарот ми рече може одма само да пијам мн течности тој ден
Не би требало да е проблем ако не станува скроз. Претпоставувам не, затоа што реално е мала за да се исправи. Мене ортопедот ми рече се што сака и може да го оставам, да не го спречувам, нешто пред 5 месеци почна да се исправува. Секако ви е таман време за на ортопед
мајкичкииии хелппп, сеуште сме во болница а мене градите како топки ми се, бебе цица но не може да исцица многу. Кажувајте чаре што да правам
Veze nema....moeto e 9.5mes,meki mi se,a sekoe sabajle pred rab molzam po 1 sise okolu 150ml i plus bebeto cica vo nokta nekolku pati
Топол туш, масажа, цицање, измолзување, ладни облоги. По тој редослед, ако ти се тврди и болат. Ако уште имаш мн млеко, после недела дена намалувј измолзување да почне да се регулира лактација.
неодамна читав искуства за некој спреј кој се прска во нос и се одзатнуваат млечните канали, ама не го запамтив името, дали некој знае кое му е името?