Па као било ептен лошо за гасови за бебето а јас се истурив од цвекло и морков првите денови кога бебе имаше гасови, после кога и кажав на докторката шро јадам ми рече цвекло изричито не!
Јадев и јас и бебе имаше гасови и плачеше, од се се откажав веруј више на воздух ќе живеам само да не плаче бебето
Потполно идентична ситуација кај мене. Се мислам дали да платам консултант за доење. Јас само за да не плаче нудам само пополна града од кај што тече повеќе. Проблем е и што заспива кога ќе поцица 10 минути. Па менував после другата. Веројатно тука грешка правам му го давам само почетното млеко...може затоа имавме и зелени каки. Ако знае некоја да ми каже како да знам колку време да молзам? Како да знам кога е веќе празна града? Никогаш не ми се особено тврди за да правам разлика..Јас и кога молзам изгледа сум молзела само почетно млеко.
Се одмолзуваш со пумпа? Па престанува да тече млеко,се цеди на крај капка по капка...градата се чувствува издишана,лесна
Пробано, цел ден цица!!!!! Не ми де верува дури и со брадавици најобични од 135ден. Јухууу да не ја урочам. Ќе видиме како ќе тера.
Оуу јеааа, среќно мајка, уживајте во цицањето,гушкајте се со бебуш, така терај 3,4 недели дур ти се оформат брадавиците, после почни полека да ги тргаш, јас така успеав, сега цицаме од гради без проблем
Здраво мамички веќе направивме една недела денес бевме на прва контрола а килажата ни е иста како и при испис 3330 а и папучето не ни е паднато кога цицаме многу сме поспани совет како да го разбудам за повеќе да цица и дали да го мачкам нешто на папочето???
Нека е живо и здраво мајка!!! Пред да јаде расоблечи го бебуш преслечи го, на лицето малку чепкај го или со влажна марамица помини го на лицето. И подсетување обавезно под увцето на вилицата кога цица. Да не има жолтица ако е поспано? За папочето чисти му го со 70% алкохол со газа. На синко му падна после скоро три недели од испис што е покасно од вообичаено, ми е зборот да не се паничиш и ако не му падне во рок од 10 дена ништо страшно.
Имаше жолтица кога бевме на болница и беше на фототерапија цел ден сега незнам прашав за со 70% алкохол ми рекоа не само со капењето да го влажнам и потоа со тапкање да му ја собирам водичката Др ништо да не му правам
За попочето јас го чистев со 70%алкохол и газа по бањање и го сушев. Му прсакав антисепт спреј Октенисепт.
Ништо не ставав на паппчето дур не падна. После 10 дена од раѓање и падна. После тоа малку хидроген да запени и тапкав со туфер памучен. Само дур не падне ќе го пазиш од вода, до душа ќерка ми еднаш лом се искака цела, па моравме со се папоче под чешма да ја пикнеме.
И синко имаше жолтица на болмица и дома ми беше поспан цела недела, нормално е не се грижи само малку треба поупорна да си за да го разбудиш бебуш за јадење. За алкохолот мене кога ме отпуштија од Систина така ме советуваа да му го чистам 3-4 пати денот папочето, а откако ќе падне со 3% хидроген. Многу различни насоки има за бебињава од различни болници не разбирам како може така. Исти се бебињата без оглед во која болница се родени. Не те напаѓам да не се разбереме погрешно те молам. Само ете гласно размислувам. Верувам дека од болница ти дале такви насоки ништо на папочето и да не се водени. Мене сосема инаку ете за папочето да го чистам со алкохол 3-4 пати денот и дека нема гајле ако го воденам папочето да го капам најнормално. За капење само имав насока додека да му падне да го капам на секој втор ден, а откако ќе падне секој ден. Така и правев па еве го му падна папчето му се затовори се супер без проблем. Не знам не ми јасно како не се усогласени болнициве. Сите различно. СЕ ИЗВИНУВАМ ЗА ОФФ ТОПИК
Исто и кај ќерка ми без проблем се затвори. Не само болниците него и педијатри и ортопеди имаат различни ставови. Сигурно и порано било така само нашите мајки немале форуми и фејсбук
Мами дали ставате широк повој кај машките бебиња? И ова е со различни мислења, во Систина викаат не треба, во ремедика викаат обавезно
И јас вчера јадев боранија со мевце, детево се утепа од плачење цела вечер, мислам од запршката дека му беше. Уствари, има ли негде некоја листа што да не се јаде?
До боранијата е, се што е зрнесто и има лушпа не се јаде што значи компир,ориз,риба, месо, варен морков и чорби може, друго не за жал на диета сме сите и помалку благо и тоа стварало грчеви
Од боранијата му е. Не јади мешунки: грав,грашок,леќа,боранија. Не се препорачува ни зелена салата:зелка,марула,краставица Кисело и газирано. Воглавно тоа може да резултира со грчеви