Мамички колку долго може да стои мајчино млеко во фрижидер а да биде безбедно за пиење за бебуш? Треба да се разделиме со бебуш на 4-5 саати па не знам фали да измолзам и да оставам да му даваат или да купам АД за тој период додека ме нема
Ако може некоја мама,што се одмолзува и му го дава млекото преку шише, да ми каже отприлика колку милилитри пие две месечно бебе страв ми е да не претерам со количината па после да му е тешко на мешето
Maji malata mi ima 5 meseci cicase do 2 meseci no sega koga ja guskam da spie mi bara cice i davam cica dali ke ima problem pak da cica dali ke ima problem so mlekoto sto ne cicala 3 meseci dali vi se slucilo i na vas istoto
Измолзи околу 90 + 30 + 30 ако е гладно после 90ката ќе му додат 30ки. Мене на 1 месец ми рекоа да молзам по околу 100 ако треба да дадам во шише. Зависи и од килажа и од бебка, може си цицка некогаш 60 некогаш 160.
На чајот за од Хипп пишува да се употребува на крајот на бременоста и во текот на доењето. Дали некој го има пиено пред да се породи и од која недела?
Што можам од зеленчик страна да јадам? Многу сакам салати со секој ручек. Не знам што е добро а што не поради грчеви.
Јас знам само дека марула и зелка многу грчеви прљват, пробај ти па види како ќе реагира, не секое дете реагира на исто. Моево од краставици вриштеше.
Јадам и зелка, и марула, цвекло, карфиол, морков, моето никогаш немаше реакција од ниедна храна. Пробај, па ќе си видиш.