Здраво. Има ли мајка која имала кандида на дојките? Црвени се и испукани на некои места страшно болат кога бебе цица ги начкам со ланолин но не поминуваат. Пред тоа имаше бебето бело јазиче го излечивме со сода и вода, помина сега на усните доле од внатрешната страна има белко, како млеко згрудено. Со што можам да ги мачкам да ми поминат?
@Emotional123 бруфен можеш слободно,а за дијазепам консултирај се со доктор.Јас само што се породив почина мајка ми,ми дозволија да се напијам дијазепам. Што и да е нека поминува побрзо
Па се мислев дали да одам, имам примано порано при вљакви болки, викам да не се влечам џабе до таму, а да не смее па да ме вратат. Фала
Мајки ве молам за совет доколку сте се соочиле со таков проблем. Син ми е 18 месеци и во последно време бара се почесто и почесто да цица, буквално на секои 15-20 мин. Кога сум на работа си нема гајле, си јаде се, штом се вратам тој цело време е до мене и сака да цица, сум пробала да му дадам оброк, ама тој на сред јадење пак сака да цица Со другите дечиња немав таков проблем, овој ептен по цицањето.
Jas ja koristev i mi pomogna mnohu, jas kasno pocnav da se macka mnohu mi gi razrani bebeyo bradavicite no ovaa mast mi pomoga i da omeknat i da mi zazdravat do dusa korestev i slikonski bradavici dodeka mi bea razraneti no koga ozdravea dodeka ne omeknaa i mene me peckase, isto bitno e pravilno da cicabebeto odnosno polovina od aerolate daa mu e vo uste, majkajse posle sekoj podoj i me e stetna za bebeto, mene vo bolica posle mi rekoa deka sum mozela duri i pred da se porodam da se mackam pa kje znam za sledno bebe
Ми треба помош, бебе не фаќа убаво и голта воздух па има плачки до следен подој со заробени гасови. Има плиток фат, што и да направам она пушта и фаќа плитко, само брадавицата. Ако ја наместам како што треба како да не може да створи вакуум, има некој "флап флап" звук и не може да цица. Дали има некој проблем бебушка, дали ќе може да се доиме нормално затоа што вака тешко ни оди. Дали воопшто може да се корегира фатот, и што може да е проблем за лошо фаќање на града? Инаку бебе е скоро 2 месеци, првиот месец качи 800гр., сега не е мерена, инаку има мочани/какани пелени редовно. Пс. Второ дете е, имам искуство во доење, знам како треба да фати града бебе, ама со ова не можам никако да се наместам. @Kaetana или друг некој друг со искуство, помош?
Прво што ми паѓа на памет силиконска брадавица, ама најубаво Јасна или Наташа пиши им. Начини за доење сигурно има, они ќе те охрабрат и сигурна сум дека ќе се доите успешно. И јас мислев плитко дека фаќа мојата со звук како да бацува па не беше тоа случај кога ме видоа.
А дали си пробала со силиконски брадавки. Јас така дојам уште иако сме повеќе од 40 дена. Едит: исто и организација лулка нудат поддршка за доење.
Купи си силиконски брадавици одма ќе повлече бебе да цица, што порано тоа подобро дур не де навикне на шише,и ашво сите аптеки мајка