Жени, почнав со работа јас и сакам да му оставам измолзено млеко на бебуш ама едвај измолзувам 60мл од двете гради, а бебуш нормално кога си цица нема проблем, голта убави голтки. Ве молам споделете искуство како да измолзувам повеќе млеко, ич не сакам АД на 10 месеци да му воведувам.
Значи на количина млеко не влијае многу. Влијае на отпуштањето и приметував дека бебе е понервозно два дена пред да добијам и првите два од добиено. Јас имам уште од првиот месец и редовна е а ја дојам сеуште има 18 м. така да немој да се плашиш. Пиј си таблетите повеќе течности и се ќе е ок
Пиши ѝ на Нате, доење со љубов @Kaetana, таа има искуство со подврзано јазиче. Можеби грешам, ама мене прво тоа ми падна на памет.
Мајки некој совет како да ја зголемам количината на млеко. Се измолзувам со пумпа но приметив дека секој ден по мл помалце излегва
Пумпата нека не ти биде мерило дали и колку имаш млеко. Иначе течности,чаеви,житарици конзумирај повеќе
Здраво мамички сакам да прашам нешто бебуш има 10 дена кога спие некогаш слушам како од носето крик да пушта како нас кога ќе ни ззасмета нешто на грлото и се уплашив и сакам да прашам да не се работи за мрсулчиња. Инаку бебуш си цица по 10 до 30 минути без престан природно без силиконска па сакав да ве прашам за мислење прво бебнце мие секакви мисли ме маваат во глава не дај бог да не неможе да дише ваше мислење ?
Se cistat taka bebinjata ke mu hrci noseto i dokaj 6mes. Prskaj sprejce pred doenje i ke gi goltne mrsulite
Кога беба заспива на града и чат пат прошмукува, кога ги тргате? Порано ќе се најадеше и ќе се тргне, сега си виси дреме и некогаш само шмука па ќе голтне и пошто ми се буди преку ден си викам да не ја тргам прерано и да е гладна. Млеко имам, бебе крева кг, пелени полни.
Пробај рачно да се измолзиш. Т.е. прво со пумпата колку излезе толку па после рачно. И јас тешко вадам поголема количина млеко со пумпа пошо начинот на екстракција на млеко со цицање и пумпа е скроз различен. Ама со рачно молзење може повеќе да се извади. Исто друга опција ти е, да се одмолзуваш на работа доколку имаш шанси. Фактички времето кога цица а ти си на работа да го замениш со молзење. Па измолзеното млекце од денес да му го дадеш утредента. Ама опцијава ти е ок само ако имаш услови за измолзување на работа и фрижидер.
Фала ти, си ја носам пумпата денес пошто вчера камен ми беа градите, едвај издржав, па ќе видам колку ќе измолзам до крај на ден.
Ти благодарам. Се мачкам ланолин и мислам дека има подобрување. Мора да бидам упорна и со доењето. Се надевам за кратко ќе се оправиме.
Probaj vaka noke samo edna cicka davaj. Jas taka praam deka so mene spie i da ne ja ripam legnati se doime
Луѓе помагајте бебчо е 50 дена. Откачивме АД (прво беше со дохрана, па дамо еден оброк на ден) супер ни одеше само со доење 10тина дена. Последниве 2 дена почна да плаче кога цица. Цица неколку мин и почнува да се трга и да плаче. Не знам дали му се јаде или не ноќеска бев очајна и пак ми дадов АД после неколку чадовна борба со цицање и плачење.
Kaj tebe na sredina od tvojta raka ubavo legni ja, ednoto race da i e pod tvojata mishka, drugoto samo ke si go namesti. Ako imas pernica za doenje, potprise na nea, da zazemes pozicija. Znam kako ti e, mislis ne znaes da go namestis bebe, a site drugi znaat, ama veruvaj ekspert ke stanes za kratko vreme i vo toa
А надвор кога сте како се доевте, имаше ли проблем во седечка положба? Ние нонстоп во лежечка положба само