Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Жени, почнав со работа јас и сакам да му оставам измолзено млеко на бебуш ама едвај измолзувам 60мл од двете гради, а бебуш нормално кога си цица нема проблем, голта убави голтки.
    Ве молам споделете искуство како да измолзувам повеќе млеко, ич не сакам АД на 10 месеци да му воведувам.

2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Значи на количина млеко не влијае многу. Влијае на отпуштањето и приметував дека бебе е понервозно два дена пред да добијам и првите два од добиено. Јас имам уште од првиот месец и редовна е а ја дојам сеуште има 18 м. така да немој да се плашиш.
    Пиј си таблетите повеќе течности и се ќе е ок :)

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Пиши ѝ на Нате, доење со љубов @Kaetana, таа има искуство со подврзано јазиче. Можеби грешам, ама мене прво тоа ми падна на памет.

4. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    Мајки некој совет како да ја зголемам количината на млеко. Се измолзувам со пумпа но приметив дека секој ден по мл помалце излегва

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Da probas eden laktamiks pred spienje. I pojacaj na voda pienje. Ti cica preku nok?

6. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Пумпата нека не ти биде мерило дали и колку имаш млеко. Иначе течности,чаеви,житарици конзумирај повеќе

На WindyWind му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    47
    Здраво мамички сакам да прашам нешто бебуш има 10 дена кога спие некогаш слушам како од носето крик да пушта како нас кога ќе ни ззасмета нешто на грлото и се уплашив и сакам да прашам да не се работи за мрсулчиња.
    Инаку бебуш си цица по 10 до 30 минути без престан природно без силиконска па сакав да ве прашам за мислење прво бебнце мие секакви мисли ме маваат во глава не дај бог да не неможе да дише ваше мислење ?

8. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Se cistat taka bebinjata ke mu hrci noseto i dokaj 6mes. Prskaj sprejce pred doenje i ke gi goltne mrsulite

На tina2018 и Iphone7 им се допаѓа ова.
  9. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Цица, да, едно 2-3 пати сигурно. Ќе пробам со вода и чај да видам како ќе биде, фала ти.

10. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.037
    Допаѓања:
    4.884
    Кога беба заспива на града и чат пат прошмукува, кога ги тргате? Порано ќе се најадеше и ќе се тргне, сега си виси дреме и некогаш само шмука па ќе голтне и пошто ми се буди преку ден си викам да не ја тргам прерано и да е гладна. Млеко имам, бебе крева кг, пелени полни.

11. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Пробај рачно да се измолзиш. Т.е. прво со пумпата колку излезе толку па после рачно. И јас тешко вадам поголема количина млеко со пумпа пошо начинот на екстракција на млеко со цицање и пумпа е скроз различен. Ама со рачно молзење може повеќе да се извади.

Исто друга опција ти е, да се одмолзуваш на работа доколку имаш шанси. Фактички времето кога цица а ти си на работа да го замениш со молзење. Па измолзеното млекце од денес да му го дадеш утредента. Ама опцијава ти е ок само ако имаш услови за измолзување на работа и фрижидер.

На i13dk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Фала ти, си ја носам пумпата денес пошто вчера камен ми беа градите, едвај издржав, па ќе видам колку ќе измолзам до крај на ден.

На tina2018 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  13. Isidora100

Isidora100 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    14
    Ти благодарам. Се мачкам ланолин и мислам дека има подобрување. Мора да бидам упорна и со доењето. Се надевам за кратко ќе се оправиме. :)

На tina2018 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Probaj vaka noke samo edna cicka davaj. Jas taka praam deka so mene spie i da ne ja ripam legnati se doime

На i13dk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    568
    Zdravo moze sovet video kako da fati koga ke ja namesti sestrata cica jas nemozam

16. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Луѓе помагајте бебчо е 50 дена. Откачивме АД (прво беше со дохрана, па дамо еден оброк на ден) супер ни одеше само со доење 10тина дена. Последниве 2 дена почна да плаче кога цица. Цица неколку мин и почнува да се трга и да плаче. Не знам дали му се јаде или не ;( ноќеска бев очајна и пак ми дадов АД после неколку чадовна борба со цицање и плачење.

17. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Kaj tebe na sredina od tvojta raka ubavo legni ja, ednoto race da i e pod tvojata mishka, drugoto samo ke si go namesti. Ako imas pernica za doenje, potprise na nea, da zazemes pozicija. Znam kako ti e, mislis ne znaes da go namestis bebe, a site drugi znaat, ama veruvaj ekspert ke stanes za kratko vreme i vo toa:)

18. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.336
    Допаѓања:
    19.797
    Пробај легната јас така доев најубаво фати така. Имаш на јутуб разни начини и позиции за доење.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.336
    Допаѓања:
    19.797
    Може е скок во развој, види деновиве како ќе иде.

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    1.470
    А надвор кога сте како се доевте, имаше ли проблем во седечка положба?
    Ние нонстоп во лежечка положба само