Да не треба да добиеш или си добила? Мене ми се случи истото кога добив прв пат, млеко едвај, добив и се врати, ама и дете ми го нејќеше тоа млеко ич, на сила го пиеше па го мешав со постаро (јас се молзев и пиеше молзено).
Добив па ми заврши а проблемот со млекото си остана. Она сака да цица ама очигледно по малку е вика пишти на цицка тегне тук таму ќе голтне. Синојка од што немаше и дадов ад а пошто се успива на цицка заспа урлајки
Пробав да ја ставам почесто се нервира и се трга додека на крај не почне да плаче и на крај и јас се фрустрирам и секоја плаче на различен дел од станот.
Мајка а да не е штрајк? И мене скроз исто ми прави овие два скока (трет и четврт), ако е буден 2-3 мин цица и се фруструра, мене ми успева кога станува од спиење одма го земам на града, кога е успан и тогаш супер се нацицува
Штрајк ми личат овие ден два претходно не, кашички јаде растура со ад така-така додека го прифати па пие по 60-90 мл јао не знам мозокот ми зворе
исто и мене само навечер кога се буди за цицање, цица ко што треба... а да не зборам детево колку ми се смени и стана нервозна
здраво колку дена може да седи млекото во фрижидер и дали сега на топлово може да се дава додекка сме надвор бидејќи ташната има таква заштита кај шишенцето незнам колку е практична ???
Мајки дали пиевте нешто да секнување млеко? Со првото немав потреба само ми прекина но пак да прашам.. @Chanell* дали ја одби малата ?
Дали имате искуство со организацијата Лулка кои нудат поддршка за доење? Вчера бебе цел ден вришти, ем цел ден на цицка до вечер додека не се решив да земам ад да му дадам не се смири и не ми заспа. А убаво си цицаше до вчера, и пелени си полнеше и се.
Малечко е многу, синко првите месец ипол- два само на цицка и во раце беше: мењаш пелена, цица доооолго, заспива, спие во раце, се буди, мењаш пелена и така цел ден. Не може вчера да имаш млеко денес да немаш. Прати пелени и дали активно голта ко ќе цица, дали не плаче и е задоволно барем кратко време по подој. Дали е ждригнато, грчеви, да не му е топло/ладно, му смета нешто? Бебе комуницира со плачење апсолутно за сѐ . Во трета недела има growth spurt. Исто прочитај си и за witching hour. Петта недела е прв скок. Доколку не полни пелени и вришти и не се смирува на града, не напредува, тогаш побарај помош од лактациски консултант за да видиш дали има ефективен трансфер на млеко, во спротивно - добредојде во мајчинството, тек је почело . Скокови, регресии, заби ехее.. Ти праша за Лулка, јас ти солам памет. Неам со нив искуство, ама во секој случај разгледај и други причини зошто бебето плаче, не секогаш се работи за глад.
Ма не. Само што решив пред некој месец настина и заби вадеше и како е залепена за мене,како дада и што беше. А неподносливо на моменти станува, немам поим кога и како ќе ја одбивам.
Ништо не пиев и за двете само ги одмолзував малку ако ме заболеа.За една недела престана лактацијата.Не ги фаќам од тогаш.
Majki, dali nekoja ima iskustvo koga bebe cica od edna grada a drugata ne ja prifaka? Dali i kako ste go nadminale problemot? Vo mojot slucaj bebe ne ja saka levata grada, bradavicata mi e vovlecena i ne saka da ja zacica, ne deka ne moze, se slucuva da ja iscica ama ova e retko. Inaku sum probala so silikonska, so kompresii ama ne odi. Znaci ostvaruva dobar fat, pocnuva da cica ama nesto smeta i pocnuva da place. Dokolku nekoj ima iskustvo ili sovet, se e dobredojdeno
Не сум имала проблем но сум читала совети, да го легнеш за доење (на пр.) на десна страна а да му се завртиш со левата. Така ќе си мисли дека од омилената цица Едит: сега забележав дека сум пишала лева, а таа не ја сака.
Веројатно левата града ја цица поретко, па некои каналчиња се затнати и тоа го отежнува цицањето, односно извлекувањето на млекото од таа града. Пробај да го ставиш бебето во иста позиција како да ќе ја цица десната града, а ќе ја понудиш левата, со што ќе добие чувство дека е на онаа града што самото ја преферира. Секогаш нудија прво левата града, без разлика дали ќе се буни на почеток, кога веќе нема да оди така понудија десната, но биди упорна, не се откажувај.
I kaj mene isto, i jas ja izmolzuvam. Samo da te prasam, kolkavo e bebeto, t.e. kolku vreme ja izmolzuvas gradata? Imas primeteno namaluvanje vo kolicinata na mleko od levata grada?