Мајки како да спречам да ми се преполнуваат градите навечер? Преку ден цицнува неколку пати со молење, вриштење, одбивање.. одвај ... и решив да биде на АД, но навечер кога ќе се разбуди за јадење градиве се топки направени дури ме болат..
Да пробаш малку да ги одмолзуваш една две вечери, само да ти олесни и да не ти се направи проблем. Ќе се навикнат градите за неколку дена нема да ти се стврднуваат.
Na pocetokot edno molzenje 1 kesa full. Sega na krajot molzev preku vikend i od 2 molzenja polnev kesa. Preku nedelata polnev sise na den za da i davaat dur sum na rabota
ја замрзнував колку што беа кесите по 180 мл , ама сеа од оваа гледна точка би замзнувала помалце, најмногу до 120 мој совет
Ве молам совет за запушен канал. Малата не дои веќе недела ипол. До сега, еве 16 месеци сум немала проблем со градиве, преполнување, болни гради, запушени канали итн, и оваа една недела супер помина се. Но од вчера на десната града напипав топче кое е болно на допир па претпоставувам е запушен канал. Како да го оправам? Со масажа? Топли облоги? Или да не пипам? Не знам ова до сеа сум немала па ми е страв да не се влоши работава...
Жени, дали устата на бебе треба да се чисти после доење? Јазичето и устето му се ептен бели, не знам нормално ли е тоа од млекото
На мојот му беше така бел јазикот, ако е само јазикот од млеко е, ако има и на страните во устата може да е кандида, не чистев, само си помина по некое време, сега веќе не ку е толку бел, ептен неприметно.
idni mamicki, nie zavrsivme so doenje pa sega sakam da ja prodadam pumpicata. imam elektricna pumpica philips avent, koristena e prvite dva tri meseci, odlicno e zacuvana. kupena e 10.200, ja prodavam za 6.000 (komplet so sisence vo kutija kako sto e kupena). ako e nekoja zainteresirana, neka mi pise
Здраво Ве молам за мислење, ако некој ја има пумпата. Дали сте задоволни како влече, дали боли, бучна ли е? Гледам на акција е ама се мислам дали да ја земам, гледам другиве марки рачни се таа цена а оваа електрична па се двоумам дали е навистина добра.
Јас ја имам kikka boo Leia, презадоволна сум. Не знам што е разликата со оваа, ама би требало да е слична
Здраво, малечката наскоро ќе полни два месеци но сеуште бара да цица на секој саат, сат и пол, и кога цица - цица максимум 10мин ( и само на една града ) ретко кога цица повеќе од тоа... Кога цица самата пушта и кога пробувам пак да и дадам бидејќи сметам 8-9мин се многу малку се турка и плачи не сака. Имам пробано да одложам јадењето барем на два часа но премногу плачи до зајдување доаѓа, а потоаа пак само неколку минути цица ако подолго време не јадела.. Дали на некоја и се има случено ова и совет што можам да направам ?
Лично не, но моја пријателка како што ми кажуваше вака доеше до 6м дури не почна со оброци. Слабо влечела и на секој саат до саат ипол ја доела. Можеш ако сакаш да побараш на педијатар да ја измерат, да ја надоиш и пак да ја измерат чисто да видиш колку пие. Пример кај пријателкава виделе дека многу малку цица и затоа на почеток не ни гледала на саат туку цело време на цицање
Син ми и ден денес знае на саат време да цица, а уште малце 9 месеци ќе полни. На нецели два месеци па само на цицка беше. Доење со саат не оди.