Синко има 8м па некогаш цица на саат, некогаш на два, само навечер може да помине подолго без цицка Уште малце ќе се враќам на работа, не знам што ќе се прави. На 2 месеци е сосема нормално да цица толку често.
Мене патронажната ми кажа нистатин прашок за јазичето да му давам. Прашај педијатар или сестра патронажна ако ве посетила немој на своја рака.
Мене ми рекоа дека меѓу доење само ќе се чисти јазичето, а и дека можам со стерилна газичка да го поминувам. Ама на устата не е бил бел до сега.
Zdravo na site imam edno prasanje do vas, go dojam bebeto veke 6 meseci, stom pocnav da go dojam mi se pojavija dve tri grutki na desnata grada, a edna grutka na levata grada. Bev na pregled doktorot mi kaza deka stanuva zbor za mlecna zlezda koja mora da se odstrani operativno, sakav da ve prasam dali ima nekoj slucaj kako mojot koj pominal bez operativno, bidejki moeto bebe seuste go dojam a i ne saka da ja fati cuclata na siseto, taka da problem ke mi bide za dohrana?
Zdravo Mi treba mala pomos. Bebeto mi e 2 meseci, veke 2 veceri po red po 3 saati e na grada, cica, spie, cica i ako go trgnam saka da cica pak dodeka da se zanese i da go oatavam. Nokta se budi na 2ipol 3 saati i cica normalno i zaspiva . Istoto go pravi i preku den no pokratko i saka celo vreme da cica. Do sega ne bese taka si cicase i spiese. Nekolku pati mu imame dadeno cucla lazlivka no na kratko, posle banjanje dodeka place ili vo park dodeka najdeme mesto za doenje. Skokot go pominavme sto znaci ne e toa. Sto bi trebalo da pravam Pozdrav, ubav den
Дури и ако се крене температура? Мислам не е штетно ништо за бебе? И уште едно прашање како помина бебето имаше ли симптоми? Моето е 2++ и ептен го думам Ти благодарам
Да си доиш обавезно нормално,ние имавме кога таа имаше 4 месеци еден ден имаше малку тт па другите денови беше супер
Јас имав 41 температура и пиев бруфен и панцеф и ја доев. Бебе немаше никакви симптоми. 2 месеци беше. И после тоа и правеа кс на неа, супер беше
Na bebe se dava koga saka kolku saka,jas ne bi se opteretuvala so gledanje na saat. Samo glej da ne se poveke od 3-4 saati preku den. Letovo bese prezesko moeto bebe imase 3-4mes periodot samo na doenje pa cicase sekoj saat
Одмивај ги градите секој ден со сода бикарбона за да го заштитиш бебето од бактерии и нема да се појавува ништо
Здраво мајки јас сум нова мајка. Породена од претходен петок,млеко имам слабо,мојот се нервира ја мава главата од града ваљда нема доволно. Му давам и АД ама сакам само да цица. Одвај измолзувам 30мл од двете гради. Препорачајте што имате користено за лактација?
Здраво мамички полни 3месеци сме порано бебушот го хранев на секои два часа сега како расти ме го будам туку има подој кога ке сака и колку сака некогаш 10мин. некогаш саат време зависи како е расположен за цицање оти и се одмолзувам и од шише со пие Прашање ми е веќе два-три пати на десната града кога ќе биде многу лаком ме раскрвувавува од што може да е тоа така и дали е штетно бидејќи можеби и по некоја капка крв ќе шмукни... Секој совет добредојден имајте убав ден мамички