Здраво мајки, дали анти ејџ третмани се дозволени при доење? Боцкање со хијалуронска или што уште има а да не е штетно...
Ние имаме 33дена до пред некој ден си цицаше нормално но последниве 3-4дена само полузаспана-заспана цица а ако е разбудена пробувам да и дадам да цица и таман градата и ја давам и тргнува еднаш и почнува да плачи и се трга а кога ќе фати се пика со главчето во градата инаку имам млеко од града молзам по 60мл незнам што и се случи многу ми смени наеднаш
Колку често ви се будат ноќеска за цицање? Ќе направи 8 месеци, постојано ме бара ноќеска. Не е дека цица, дали 2 пати од сето будење сака да цица, туку едноставно цицката да му е во уста. Не смеам да се помрднам.
Koa vadi zabi mislam deka sekoj saat....ama vo 8mi mesec ima regresija taka da en e cudno da ti se budi.
Затоа прв пат во живот не одам во црква за Велигден Мајка вика ќе дојде, свеки вика ќе дојде, ама јас Миле Паника "што ако се разбуди, а ме нема" Исто само 2 пати цица, а знае да се разбуди уште 2-3 пати и сака само да го земам да ме осети. Голем проблем си правам што не сум го оставила на никој
Денски мислам дека ќе седе макар и да го оставам со некој што првпат го гледа. Ама ноќеска нема шанси. Падне ли мрак се претвара во лепенка и не ја пушта градата по никоја цена.
Околу 8 месец почна поинтензивно да се буди навечер и само со цицање презаспиваше. Сега 9++ навечер е новороденче Цела вечер со цице во уста ако може ќе спие. Цицни сврти се, 2 минути поминале пак цицни си. Спиењево како растат се полошо е.
Ne e dozvoleno salicilna kiselina, retinoli, arbutin, hijaluron e dozvoleno. Vo princip se sto ne e dozvoleno pri bremenost, vazi i pri doenje.
Дајте чаре за гризењево. Преку ден ќе го залажам некако, ќе го тргнам, ќе му дам нешто за глодање ама навечер спие и каса, а го тргнам плаче, врати го на цицка пак истото . Овие неколку вечери не се издржува. Синојќе морав да го расонам, па се игравме до 5 сабајле. Мачкам дентинокс пред спиење, џабе.
Здр, бебе месец ипол само на доење, досега јадев се најнормално но на челото е нафрлана баш кога јадам јајце сум приметила… која храна е алергена за бебе и што да избегнувам? Слушнав дека лимони киви јагоди и др цитрусно овошје е забрането? Ораси дали може? Или сите јаткасти се алергени?
Најмногу јајце, млечни производи, соја, глутен, јаткасти. Исто избегнувај цитрусни, киви, ананас, домати.