Се правев паметна дека можам без антибиотик и направив полоша работа, но се среди се. Ми помина црвенилото и грутките денеска последен ден ми е од антибиотици и веќе почнав да го ставам на таа града која што имав фатено мастит бидејќи не му давав за да не ми се лачи многу млеко. Сеа се враќаме во нормала, бидејќи не му стигаше од една града само му давав дохрана па сега сакам да не му давам веќе, туку само на града да си бидеме. Фала ти во секој случај на советот.
Здраво мајки Дали некоја го има користено ова и дали и помогнало да се извлечат рамните брадавици? Или пак друг начин за извлекување.
Фала ти многу за советот обавезно ќе правам така, но сега сум 6 месец бремена и мислев пред да се породам да го помогнам процесот.
Значи да си седам мирна додека да се породам па тогаш што ќе можам да извлечам тоа. Фала ти за советот
Nikako da ne cepkas pred poragaj! Jas imam ramni bradavici, e sega na ednata grada pupkata izleze vo tek na bremenosta, na drugata ne. Otkako se porodiv pocnav da ja izvlekuvam so pumpickata i se izvlekuvase, ke cica bebe no posle toa pak mi se vovlekuvase. I den denes e taka, bebe e skoro 4 meseci, no veke ne ja koristam pumpicata, samo pred podoj malku racno ja izvlekuvam i odma izleguva
Не се вовлечени ама мали се, минијатурни има надеж за доење и со нив значи. Многу сакам да ја дојам се надевам ќе биде така. Фала на споделеното искуство искрено ми даде надеж ❤️
Имам другарка скроз рамни брадавки има. Ама скроз. Доеше бебе до 2.5 години бидејќи остана бремена со второ. До 6месеци исклучиво на доење беа. Со истиот совет што ти го дала членката,пумпа па рачно.
Знам дека е глупаво, ама морам да прашам пак. Без силиконските брадавки многу боли кога цица. На едната страна има и крвче малку. Сфаќам дека веќе не ми требаат, дека може убаво да фати без нив, ама многу боли, до степен да се грчам, ѕвезди да гледам, а за гримасите што ги правам да не правам муабет. Никој од тие што сум ги гледала околу мене не правел такви фаци и не се грчел толку. Каде грешам и како да го попрацвам тоа?
Кај мене во тие случаеви проблем беше фатот. Види по интернет како правилно да го наместиш. И мачкај ланолин.
Pumpickite gi ima vo Nutri Vita prodavnicata, se naoga kaj Che kaficot kaj Univerzalna. Vo ovaa prodavnica ima proizvodi na Lansinoh. Okolu 500den e pumpickata.
Има има надеж за сите. Мојов 5м денес полни, еве како 4м се измолзувам постојано и си го пие и си напредува, сеа ќе почнеме со вкусови овие денови, Молзам по 900мл во 24ч, порано по 1300мл молзев, одвај воспостави да не фрлам млеко, па здравје додека да тргнам на работа ќе има полни 10м до тогаш планирам, потоа ќе видиме...
Мајки како се викаат апчињата за лактација знам прочитав негде дека има но денес бев во Зегин аптекарката рече не постои такво нешто осеќам дека млекото ми се намалува пијам чај, сок од јаболко веќе ми е преку глава и цел месец на сабајле јадам овесни и пак некаде после ручек градите ми се празни или има колку да се залажи па да прошетаме да заспие, навечер после капење давам адаптирано и заспива а вчера бев приморана да дадам порано. Бебчо ми е само три месеци хелп
A kako gi simna jas 21 se popraviv 11 otidoa no 10 ostanaa I nemrdam veke 4 mesec Primetiv opasja je na kosa nesto mi se polni epten cetka na ceslanje a I kapilari na noze mi ispukaa 2 meseci po poradjaj
Мајка кај нас во градот во ниту една аптека ги немаше. Требаше да ги нарачаат. Лактил се капсулките. Вчера не сакаше никако да цица. Ниту десната што ја цицаше. А и нешто ми е раскенкана.