Не знам ни јас како ги симнав. Инаку од 4м и мојата коса почна да паѓа, цели раце коса, особено на бањање, купив алпецин сеа ставам.
Едно време дури ми беа брадавиците лом само се молзев и така давав да јади тогаш млеко за извоз имав и мрзнев а и често остануваше и го фрлав ама па цел ден со пумпата бев врзана и одкако ми се средија брадавиците само цицаме немам пробано пак со пумпата можи треба да стимулирам и така малце. Навечер почнав да давам адаптирано по препорака од доктор затоа што нема редовна столица и да не фате запек млекото е за таа намена но одкако скратив оброк од мене си ги осеќам градите не се полнат како порано да ставам пумпа ми е страв од тоа што ќе излезе последно кога се молзев по 100/60 мл од градите вадев сега ни Капка не излегва кога стискам а бебе плаче
Te citam so vkusovi ke pocnuvas I jas planiramo na 5 Ili 5.5 da pocnam moeto e sega 4 meseci.So pedijatar se konsultiras sto Kako da davas Ili nekoja kniga koristis.Jas Sajkovski go slusav za toa ishranata I on posoci eden sajt efsa.eu imalo nekoja kniga od 120 strasni za ishrana od radjanje do 28 godini.Ama ne ja posoci Kako SE vika na sajtot publikacii eden kup u ne se snajdo. Za koja konkrerno misli
Така ни посочи педијатар дека може да почнеме веќе, вчера наполни 5м. Ја симнав апп бебе готвач и ми се допаѓа искрено, читнав и тука за воведување цврста храна и ќе спремам прво зеленчуци на пареа па потоа овошје. Инаку да и јас го слушав.
Здраво мајки Ми треба еден совет Бебе е веќе 1г 1м сакам да престаниме со доење секако е само 2 пати на ден ( јас на работа таа вградинка) Најлесен најбезболен начин и за неа и за мене да кажите Шише кога сум јас тука не сака да помириса а не да се напие Секој совет ми значи ептен
Мамички можеби е надвор од темата ама може ке знае некој да ми одговори. Имам бебуле 6 месеви и го дојам. Меѓутоа започнаа опаѓањето на косата и некако ми се чини на сите страни само паднати влакна гледам. Ми ги препорачаа апчињта на milvois за коса, кожа и нокти што се меѓутоа не знам дали смеам да ги пијам додека дојам. На нив ништо не пишува конкретно за тоа. Инаку составот им е витамини и минерали, биотин, селен и цинк. Дали знаете дали нешто од тоа не смее да се внесува при доење? Инаку за овие капсули се работи
Мамички дали некоја на бебка од 10 дена давала чајче за грчеви, се витка цела како кифличка кога кака, се напнува и се вцрвува целата.Капки ми воведе педијатарот за стомачето ама дали смеам и чајче да давам?
Zdravo majki Sakav da prasam dali za vreme na doenje e bezbedno popravanje na zabi so ili bez anestezija ? Bidejki imam Nekolku sto treba da gi popravam Vi blagodaram
Можеш и со анестезија да поправаш, само напомени му на стоматологот дека доиш и ќе стави анестезија шо е компатибилна со доење.
Мене ми рекоа дека може да давам чај од сладок анасон. Пробав, не го сакаше ни од шише ни со лажичка, макс 10 мл пиеше. Да сум сега со тој памет не би форсирала чај.
Чај за грчеви нема. Бекутан ако те советувале да даваш, да знаеш дека шеќерот може да направи уште поголем проблем на неразвиен дигестивен систем. Плус тоа се празни калории. Цице цице и само цице.
Не сум информирана, а сакам да знам каков проблем може да направи шеќерот. Исто, мајки едно прашање, дали цечо време пиете чај за лактација? Некако како да имам денови со повеќе млеко о денови кога цело време е гладен... Градите ми е меки, на цицање влече само не знам дало е доволно
Јас го пијам на Хип, три пати дневно. Убав ми е, кафе не можам никакво и си го пијам чајот. Меки гради не значи дека нема млеко, туку дека е воспоставена лактација. Ако бебе е весело и си полни пелени нема простор за грижа.
Едно глупаво прашање...може некој ќе знае . Нели бебе треба да поцица пред да дојде млеко. Како сме у 4ти скок се случива баш штом дојде млеко он да се откаже. Не знам како функционира тоа, ако побара по пола саат осеќам како да нема од таа града, или подолго треба да цица пред да дојде и некако малку . М? Може тресам глупости...кој разбра разбра
Млеко цело време има. Не би се преоптеретувала, ќе менуваат и број на доења и време на цицање. Ако си е ок бебе, ќе си нареди само, а градите ќе се прилагодат.
Така си е мора поопуштени да не му ја мислам многу. кај здивен е у скоков со спиење па уште тоа да му мислам
Воопшто не тресиш глупости, еве јас дека цело време се измолзувам ќе ти кажам дека по 4 скок конечно градите не ми се стврднуваат, туку кога земам да се измолзувам треба малку време да надојде млекото, го осеќам, и да почне да тече, претходно не беше така, одма си течеше дека се преполнуваа. Веќе се навикнати по потреба да се полнат да не речам. Валјда исто е и со цицање.