Мајки почнува многу да ми капе млеко, а бебе не цица многу, почна да ми заспива на цице нон стоп. Дали да се одмолзувам и да и давам од шише? Не плаче дека е гладна, ама саглам не поспива, многу често се буди, само 1 или 2 саглам спиења по 2-3 саати има.
Бебе ми е претежно на ад. До кога се оброците на 3 часа? Утре правиме две недели, па дали да ја зголeмам и дозата од ад?
Не мајка, чекај втора контрола да ја измерат и ќе ти каже докторката. Јас пред 1 недела имав на 3 часа 45мл, после ми рече да намалам на 6 саати да давам, убаво напредуваше и со цицање.
Не знам веќе што да правам. Не знаеш какво чудо од бебе е ова, не е можно. Не знае да фати цицка да цица на никаков начин, ни со силиконска брадавка ни со ништо. Ќе ја мљацка како лажачка и се успива. Од ад или мешано ако извадам со пумпа давам 60мл на 3 часа, цело до капка го пие и малку и е, бара уште едвај да се смириме да заспие. Две недели цели не знаеме кај тераме, еден момент едно бебе др момент сосем др бебе
Се научило со шише зашто му е полесно, само му тече, а од града треба да сд мачи дс влече, затоа така ви прави. Иако се многу мали, и тие знаат са го изберат полесниот пат
Си пробала ли на силиконската да капнуваш чајче од анасон да и дојде благичко па да почне да тегне? Јас така ја залажував, со шприц по 2 3 капки да и дојде убаво да почне да тегне. Слушни се порано со докторката за совет.
Мене и на 6 месеци уште ми капе. Закачкај и лади прежешко е, и со влажни раце разлади го ако треба. Ако качува задоволителна тежина не се дава дохрана. Не може да знаеш колку исцицало, може е сито. Види на контрола како напредува и ќе ти кажат. Јас не би.
Охоо . Процес е тоа, не е секој ден исто, ама на почетокот се случува почесто. Ќе си ги научиш градите и ќе продолжиш понатака сама, кога ќе ти се случи ќе знаеш да се справиш.