Пред доење земи малку измолзи па стави го на града. Ако ти имаш доволно да молзиш за да го храниш со молзено значи нема шанси да немаш млеко Ја молзев ама давав ад неколку пати и плус додадав после секое цицање обавезно...
Одкако се вратив од болница само 2 пати му дадов адаптирано и толку со молзење надојде моето млеко пред 2 часа пробавме ме изгриза ма десната и модрица ми направи
Женче се породи? Жив, здрав и од Бога благословен да е синко. Уживај сега со два света в раце. ❤️ Еве да не сум оф топик, ти посакувам долг доенечки стаж.
Da zence na 14ti, ludnica ni e po doma so dve mali haha ke se navikneme. Uzivam vo doenjeto, prekrasno custvo bilo
Добро само јас не уживам во доењето? Поголемата ќерка цицаше до година и пол. Сама прекина и пресреќна бев, едвај го чекав моментот. Сега па помалата што се погоди ко за инает еден страствен цицач. Ако не ја тргнам јас нон стоп би цицала . И кога ќе видам некоја мајка што дава АД потајно и љубоморам . Ама како и да е никогаш не би се одлучила да имам млеко, а да давам АД, затоа и си трпам .
Јас мајка, доев еден месец и не уживав, одвај фаќаше, нон-стоп се тегне ше, со силиконски Цицаше, еве веќе 5м се одмолзувам имам млеко, давам од шише, и раат сум, ем пие мајчино ем не се нервираме и двајцата.
Не си едина. Месец дена доев и тоа не беше ексклузивно еден ден не ми беше уживање. Кога се префрливме на ад скроз и кога се оправив со градите се опуштив. Второ да имам не би ни пробала пак да дојам, тоа со сигурност. Ќе си пораснат и вака и така.
Здраво, можеби не е за тука прашањето ама ми треба итно одговор ако некој знае. При црвенило на око кои капки смее да се употребуваат за време на доење?
Јас пред жени вадам цицка веднаш ако сме дома, не се замарам. За во јавност има едни како престилки, имаат и жица за да има бебе водздух, во Локо Кроко видов, а има и на Алиекспрес ама многу се чека. Во парк видов една мама слободно си извади града, не се покри и тоа баш ме израдува.
Јас избегавав, или се тргав на страна скроз, во кола, во друга соба. Мене ми беше незгодно, ако не ти е, ич да не се устручаваш извај си цицка кај сакаш пред кој сакаш
Мене ми беше, а и ден денес ми е незгодно само пред повозрасни мажи. Најмногу пред свекорот, си се тргам во друга соба. Пред жени и во јавност немам проблем, сум го доела и во парк на клупа и на плоштад Како ти е тебе пријатно така прави си
10 ипол мес ја дојам и 10 ипол мес не уживам. Ја дојам зашто знам дека е најдобро за нејзе. Како што растеше, се помачно ми стануваше. Претемпераментна е, ме клоца во раната од царски 7 месеци без прекин, гризе, ме штипе...не ми е баш за уживање
Како тебе и на бебе ви е пријатно така. Ич да не се замараш. Јас сум од тие што си седнувам на клупа во парк без око да ми трепне. И мене само од познати повозрасни мажи ми е незгодно
Дали сите го мерите напредокот на бебињата и до кога? Синко има 5 и пол месеци. До пред месец и пол добро напредуваше и решив да не го мерам, да не се замарам штом си полни пелени и не плаче од глад. Сега последно на ортопед ги замолив да го измериме и загрижена сум што за 50 дена напреднал само 660 гр. Сега сум загрижена и се надевам дека некоја од вагите не била ок. Почнав и со немлечна исхрана иако планирав до 6 м да не почнувам. Не сакам да му давам АД но да не испадне дека морам
Браво, навистина браво. Знаеш и сама колку бенефити има мајчиното млеко. Многу почитувам мајки како тебе. Имаш сајт да провериш, https://www.e-lactancia.org/ Во јавност доев подзаскриена, во кола, носев и молзено со мене. Ептен ако немаше опции на клупа. Пред жени зависи колку ми беа блиски, доев пред мајка тетка свекрва другарки, ама пред некои ми беше непријатно, не од голотија. Веќе нема да качува толку. Плус може во должина пораснал повеќе.
Zdravo Porodena sum so carski pred 4 dena no mleko uste nemam, od vcera pijam caj za laktacija.Beba super si cicka ama vo prazno. Ve molam bilo kakvo iskustvo vase sto Vi pomofnalo epten ke mi koristi. Fala Vi❤️