Нема врска колку одмолзуваш, не е исто кога влече бебе и од пумпата. Кога ќе стане преслекување и пак нуди града. Јас така правев, првите 2 мес беше постојано на града. А ако ми заспиваше многу брзо го чешкав по стапалцето или по лице
Vo bolnica vednash fati ama nemav mleko Potoa koga se vrativ doma dobiv vospalenie na gradite i otok , zapuseni kanali pa terapija primav, se sredi toa , cicavme so silikonska i spric zasto nesakashe, e sega uspeabme bez toa fakja odma megutoa cica i pa se trga i celo vrwme taka
Jas ke ti kazam deka uste se mali i ne znaat da go kontroliraat custvoto za glad i zed i zatoa mnugu visat na grada ili se prejaduvaat pa povrakaat
Однеси ја кај матичен педијатар или во диспанзерот за здраво бебе и мерете подој. Така ќе имаш ориентација колку цица. Претходно треба да е гладна 3ч.
Можеш кај Јасна да ја измериш пред и после доење, не знам дали ти ја има измерено, мене ми ја мереше дома. И некако мислам дека можеш едно АД да скокнеш и наместо тоа да понудиш бар 2 пати да цица во тој период, тоа шишето цело време што и го даваш ме плаши дека ќе го засака повеќе од градата, без разлика имала немала млеко. Не ја одолговлекувај толку работата мораш да пробаш.
Zdravo sakam da prasam bebeto e 2 nedeli poslednive 2 dena pocna da cica mnogu kratko po edvaj deset minuti maksimum 25 minuti i se trga, cica na 2 saati strav mi e dali e dovolno sto treba da pravam?
Do sega na prva kontrola mi kazaa deka e vo red ,no cicase podolgo. Sega kako da skrati odednas zatoa se mislam dali e sovolo megjutoa ako i toa e normalno da ne forsiram..
Кога повраќаат главчето на страна се вртеше ? Изгледа се прејаде, какаше неколку пати, бљуцна неколку пати и само витка нозе накај стомаче па страв ми е така да ја оставам ја набљудувам
На страна главчето за да не може да влезе в душник. Ко се роди мојот многу повраќаше и педијатарот не советуваше и душечето да го ставиме под агол од 45°. Жива, здрава и благословена да е ❤️
Авент се со најниска цена. И секогаш ги има. Нук исто не се скапи ама јас не ги најдов во ниту една аптека.
@azelea https://24apteka.mk/product/avent-кеси-за-чување-мајчино-млеко-25-1/ https://www.annifarm.com.mk/product/avent-кеса-за-чување-на-мајчино-млеко-25-1/