Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Леле ја мислев дека само ние се потиме толку, дека моево мишелинче не седи мирно ни кога цица, па е утоп мокар, а покрај него и ја. Џабе го бањам пред спиење ноќе кога цица и жива вода се прави, а заспива одма и не можам да го пресоблечам во суви алишта. За ноќеска кога станува да цица да не збориме... Си седиме и он и ја во локва пот додека цица :whew: а си се буди доста често деновиве :drunk:

На Hristinakiki02 и tina2018 им се допаѓа ова.
  2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    38.302
    Исто, еве 4 месеци сме, валјда од жешково се будат почесто. Ама цицнува малку и продолжува со спиење.
    Мислам дека и поради обилното потење мочка помалку.

На tina2018 и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.663
    Девојки имам чудна ситуација. Десната града нормално се празни. Се полни, бебе цица и ја празни па се полни пак. Левата града, никако да се испразни да стане лесна. Бебе цица ја празни, меѓутоа не толку како десната. Левата чинам секогаш е потешка и секогаш полна. Има некоја искуство? Кај згрешив? И што можам да напраам во врска со тоа? Прв пат ми се дешава ваква ситуација… :?:

4. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.577
    Да не има затнати канали?
    Под топол туш масажа да пробаш.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    И кај мене беше вака на почеток, па добив мастит. Тешка, со грутки и топла града , ставав листови од зелка ги вадев жешки небаре оган :worried: Под топол туш , стискај и масирај ги и преку ден грутките, мене за два дена ми пушти

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.663
    Не девојки. Вака е веќе некое време. Грутки немам. На другата града имав грутки и фатив мастит претходно. Кога ќе размислам, оваа града повеќе ја нудам ноќе, ми се дешава мртва уморна сум и пошо на таа страна спијам, полесно ми е да ја извадам и да цица од неа. Ама па дали е можно ради тоа да имам повеќе млеко во едната града?! :?: Ако е така, што можам да напраам? Не можам помалку да ја нудам оти гарант мастит ќе закачам.. ако ја нудам исто не гледам што би се сменило..

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.888
    Допаѓања:
    18.772
    И кај мене така беше ама со обратна града. Деснава ми е поголема, полесно ми беше да дојам на таа страна и неосетно почесто ја нудев. Беше цело време пополна дури и кога ја празнеше. Такво чувство имав.
    Не знам да би упалило два пати да ја нудиш десната еднаш левата.

На tina2018 и Yowannty им се допаѓа ова.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Мене ми беше вака со второво.Морав едната да ја одмолзувам.Траеше некои 6 недели.Се чудев и јас ама Нате ми кажа дека кај второ повеќе нлеко продуцираат градите.Така да имав хиперлактација.Ќе се среди за некој 6-8 недели.Не си ништо згрешила се е нормално:) .

На Natali07, tina2018 и Yowannty им се допаѓа ова.
  9. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Дали некоја имала абцес на града? Јас имав мастит уште во бременоста, и досега местото е два пати дренирано. Дали смее да се дои на истата града каде е дрениран абцесот( колекција на гној во каналите)?

10. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Да, јас сум од старт вака поради истата причина. Едната тешка цело време, другата лесно се празнеше.
    Не би требало да развиеш мастит од таа града, ќе исцица бебе, пази ја другата, јас од другата праев мастит два-три пати дека бебе како што растеше поише ја преферираше пополнава града, повеќе отворени канали и сѐ..
    Нуди ги и двете подеднакво, ако осетиш таа да ти се преполнува, измолзи само колку да ти олесни.

На marta993, Yowannty и tina2018 им се допаѓа ова.
  11. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Moeto bese strogo na cicka za zaspivanje poveke pati vo nokta za dnevni dremki nonstop. Koa resiv da ja odbijam pak jas si ja zaspivav ama ispravena potprena na ramo kaj mene namesto vo cradle pozicija za da ne bide epten do cickata. Se bunese malce ama prifati. Probav i da spijam vo druga soba maz da ja prezaspie ama taka poveke vristese jas ke si ja gusnam i peam i taa negoduva ama se guskase i zaspivase. 15mes e. Uste me drzi za cicka i na plaza me faka me vlece za kupaciot i pravi ash nema so racete i se guskame poveke....toa e nema da i se sviga ama jas sfativ deka nea jas i trebam da se guskame da sum tuka do nea, ne e ciceto zadolzitelno

На tina2018 и brm_brm им се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Imene mi bea taka. Ednata odma razbirase koga kolku treba da proizvede a drugata i trebase nekolku dena plus. Celo vreme taka. Eve ja odbiv i ednata cicka odma si splasna drugata kamen drzi uste 2 nedeli pominaa.

На nevermet18 и Yowannty им се допаѓа ова.
  13. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    И мене исто ми е левата поголема така и си беше одсекогаш а и десната на почеток имаше затнати канали па од тогаш левата ми е таа која го полни мешето, нуди ги двете гради нема да имаш проблем

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Здраво мајки.
    Се опседнав и јас со доење.
    Првото цицаше 4 месеци, па одмолзував некои 2 месеци и ми снема млеко. .сега веќе 20 дена сме на екслузивно доење.
    Бидејќи е со жолтица, цело време нудам града, плус после подој се одмолзувам и дохранувам.
    Се опремив со рачна и плус електрична пумпа. :D
    Лакта микс испиен, абе луѓе многу ме поти, корнам...
    Сеа земав на Хип чајот.
    Од болница не пуштија со 2500, за 10 дена се меревме дома, ставило бебо 700 грама.
    Јас пресреќна.

Инаку ме фаќа паника што ако не надојде млеко. Па молзам после секој подој што останало и собирам во кесички, во длабоко. :$ Така нема стрес да е бебе гладно и јас да плачам.
    На почетокот осеќав градите камен. Сега се меки, ама а ставам бебе на гради, магично се полнат. Смачено ми е од мокри блузи, утоп сум.

Ставај да ти лежи на гради, мене ми помага.

3 ден Фанче.

Дали додека доите јадете алергени? Јатки, мед, путер од кикирики?

Последна измена: 29 јули 2022
    На Kitten, MilaSs12 и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.267
    Допаѓања:
    50.864
    И давам ад по потреба кога од цицањето не и стига и давам ад така и перијатарот ми кажа.
    Пред некој ден ја меривме 3840 е, а се роди 3550 малку беше намалила од килажата кога се роди.
    Кога ќе направи месец пак ќе ја мериме.
    Се трудам повеќе течности да пијам, го пијам чајот на хип, почнав второ кутивче веќе.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @Eli23 леле јадам алергени, може не треба? Не ми текна на ова :( Секој ден јадам овесна каша со путер од кикирики и јаткасти!

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ivana--aerodrom

ivana--aerodrom Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.039
    И јас си јадам се, бебе е 7 месеци до сега немало реакција.

На Eli23 и eli25 им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Во болница ми рекоа да јадам се (ова ради грчевите се однесуваше), ако имало нешто ваљда ќе напоменел педијатар….

На JuLleE, Eli23 и ivana--aerodrom им се допаѓа ова.
  19. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.030
    Допаѓања:
    4.872
    Јади си, ако има реакција ќе си видела.

Еве јас се убив од јајца јадење, бебе немало реакција, од кога она проба испадна алергична.

На eli25 и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. ivana--aerodrom

ivana--aerodrom Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    1.039
    Па сигурно би имало препорака да се избегнува ако може да му наштети на бебето,не би требало да е проблем.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.