Ели и синко и момава си играат. Исто. Од петок до утрово качила 220 грама. Што е одлично, а еве ја, цица, знам ќе се нацица и после пак бара. Бараат за топлина, да те осети. Не се гладни секогаш. Ако полни пелени, напредува, а не паѓа на тежина нема потреба од дохрана. За споредба синко прв месец качи 800 грама, од втор натаму едвај по 600 грама. И никогаш не дадов дохрана. Не се плашете, знаат да си играат со градите.
Јуле ја носев на мерење за 12 дена 240 гр. педијатарот рече дека е во ред, првите три недели качуваше по 30-35 гр дневно сега доаѓа околу 25 и одма паника дека намалува Вака полни пелени , нудам АД после подој да проверам ама нејќе да помириса одма плука и сега незнам дали не и се допаѓа млекото или не е гладна. И после лесно било да се дои
На 25 јули ја меривме 3840 беше, денес 4100. Педијатарот кажа супер е. Ад и давам многу ретко, вчера и дадов повлече малку и не сакаше повеќе. Ми рече да не јадам грав, леќа, боранија и зелка таа храна била лоша за млекото.
Јас, но ми беше од градите. Дали градите ти се тврди и болни на допир? Ако е така или измолзи ги или бебе на града
Имам прашано, ама не можам да го најдам одговорот. Дали некоја пиела клиндамицин во текот на доењето?
Дали некоја знае некој совет плус за болни брадавици со рани рагади? Денес точно 1 недела прави бебето, и болкава не престанува Мачкам ланолин, ги мачкам и со моето млеко и оставам да се исуши.... Друго нешто што да ставам за побрзо зараснување на раните, тие ми се проблем точно на сред брадавицата ми се?
Мене маст Флогоцид многу ми помогна, после секој подој мачкав обилно и носев влошки за гради. Само пази мора да се измиеш со топла вода и сапун пред доење, за новороденчиња ептен е зезнато пошто не знаеш кога ќе посака да цица а мораш да се миеш и мачкаш на секое, ама ептен помага. Со лесно мајка
Ај здраво од мене како тазе мајка Имам прашање во врска со доењево. Мене одма ми дојде млеко. Ама педијатарот во Ремедика ми рече прво да и давам мое значи на града, после дохрана 30мл. Зарем мора дохрана да давам. Јас имам млеко. Сега многу често бара да биде на града. Лакома е. Вчера во болница се поправила 50гр.
Со советов веќе аман. Мене никој не ме ни виде - 30мл ад после подој! Дадов дома два три пати така од незнаење и фрлив шишето, ставив бебе на града колку сака. Живо и здраво мама, ви посакувам долг доенечки стаж.
Ај честито. Тој педијатарот во Ремедика нека земе да прегледува. Не знам која ти се погодила и покрај тоа што Живковиќ ми е за нијанса по мила од Марина и уште знам да отидам кај нејзе, дефинитивно треба да престанат во исти кош сите деца да ги ставаат како да се штампани по ист темплејт. Сега сте дома или во болница? Во болница им даваат и ад. Или само цица па качила 50 гр за 1 ден. Не знам како си прерачунала, 50гр од цицање на ден е супер. Таа дохрана може да биде и молзено ако имаш млеко и искрено еднаш во текот на ноќта некој да те смени за да врзеш 3-4 саати сон е стварно убаво да ја имаш. Секако после испис за ден два сте на контрола, тогаш ќе ја измерат и ќе видите како напредува и дали треба или не дохрана, било каква.
Изгледа тоа им е некој стандард. И мене така ми викаа, ама јас не дадов зошто бебе уште во болница почна да напредува. На прва контрола само се потврди дека напредува соодветно и нема потрева од дохрана. Јас не би брзала бар до прва контрола остави ја да цица колку сака, па после ќе видиш како ќе биде.