Здраво мајки. Бебе е недела ипол старо, на цицање е, но тоа цицање знае и да се одолжи до 2 часа, таман ке заспие ете го мљацка за млеко. Крвта ми е слабс пијсм терапија за хемоглобин и железо ама сеуште се ниски. Предпоставувам влијае на квалитетот на млекото па не го заситува воопшто.. Искуства ?
Не постои слабо млеко. И не значи не е најаден, туку си бара блискост. До вчера било во тебе, сега нема поим што се дешава
Ако има кој да ти донесе тардиферон за железо од Германија. А бебе од различни причини сака да виси на града.
Јас пак да си прашам, дали некоја имала абцес( мастит кој загноил) или познавате некој што имал и какво и е искуството со доење? Абцесот е под мирување, сите се да продолжам да дојам( досега ја доев само на здравата града, бидејќи имав дренажа), ама ми е страв затоа што никој не се сети да пушти примерок од течноста која излегуваше од бцесот да се провери за бактерии. Ми зедоа брис од рана само и толку.
Мислам дека кај и да е ќе полудам. Прашував во темата за царски рез - последниве месец дена си крварам еднаш неделно барем, како spotting. Имам добиено циклус, па прашањето ми е дали некоја доилка исто така крвари (по малку) од хормоните? 1. На преглед на доктор кажаа дека било ок 2. На нет читам дека можело да крвариш по малку од доењето. Да речеме на 5-7 дена, имам малку крв ден или два, по еднаш дневно. Не можам веќе, само се вртам да проверам дали има и крв и крај нема.
Мене два пати досега ми се има случено... Првиот пат мислев дека добив ама траење еден ден само малку крв и по некоја недела повторно.... Немам добиено уште менструација пред 3 месеци сум породена. Бев на гинеколог баш првиот пат кога имав крварење и ми кажа дека не е менструација. Само не прашав зошто се случува. Ако ми се случи пак ќе одам пак на преглед.
Таман си е, ќе си цица колку сака. Кај мене не можеше да фати, па силиконски, па дохрана, па пумпи. Чим цица, дај му колку сака, нема слабо млеко. И јас пиев железо, ќе ти се крене. А бебе дака да биде до тебе, уживајте.
Moeto e 2 nedeli, nema zoltica ama isto ispano bese 10 dena, na merenje padna 80 grama, ama najverojatno deka navecer ne ja budev. Seha so budenje za 2 dena 50 grama kaci. Navecer cuvam i molzeno za vo slucaj da ne mozam za cice da ja razbudam i eve ima efekt taa shema. Inaku isto 5 do 10 min max cica, povekke ne moze se macime dzsbe ona e vekje zaspana... se nadevam e dovolno
Јас имам пиено Панцеф и во бременост заради уринарна инфекција и за време на доење. Матичниот гинеколог ќе ти препише не се секирај безбедни се.
И нас веќе ни поминува жолтицата и почнува сам да се буди на 2 саати, навечер и почесто. Супер става на килажа вчера беше 3080г, за една недела ставил 300г мислам дека е и повеќе од доволно. Денес е точно 2 недели. Чим мочкаат, какаат и ставаат на тежина значи доволно им е и тоа 5-10 мин цицање.
Samo na doenje sme.. Dali moze od lazlivka da se odvikne od cicanje.. 1 mesec sme probav nekolku pati ja fati ama pocna I na grada da mu se gadi koga ke mu ja davam lazlivkata prvo we gadi pa ja prifakja.. E sega I na grada ponekogash taka pravi? Dali moze da se otrgne od doenje zaradi lazlivkata..?
јас мислам не, зошто ќе биде гладна и ќе сака цице секако. Лажливката е повеќе да се смири моментално. Ама секое бебе приказна за себе, ти си го гледаш најубаво како реагира
Се препорачува после 6 недели некаде ако се почнува кај деца што се на доење. И секое дете е различно и различно реагира неможеш да знаеш додека не пробаш