Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    155
    Искусни доилки помош....
    Бебето е 3 недели, имаме уште жолтица, во фаза на проаѓање е, ама уште ја има.
    Скоро секое цицање е со будење.
    Проблемот е што бебево е мрзливо, и е пасивен цицач. Педијатарот ми кажа дека тоа е поради жолтицата, и ќе се средело.
    Но проблемот е тоа што буквално седи на града, не голта само нешто ја шмука и ми ја разранува, а воедно не ми ја празни, млеко имам и не ми се празни после доење ми останува тврда....
    Беше до две недели и со дохрана, 3 шишиња Ад, последнава недела исфрливме Ад, и каката на бебето стана зеленкаста, ако спие го будам и после "цицањето" плаче, се уморува од плачење и така во круг.....
    Дали е гладно? Ќе научи ли да влече... цела сум во прашалници

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.053
    На час ипол- 2 часа.

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Веројатно од жолтицата нема сила и му се спие. Исто така постои можност дека од шише му било полесно да пие и сега очекува така да цица и од града. Пробај да му стискаш по малку додека цица или во краен случај да се измолзуваш па да нудиш после цицање. Ама да знаеш штом пие/пиело од шише постои шанса да не се научи да цица од града. Сепак битно е и од какво шише си давала со каков проток.
    Штом е зелена каката веројатно е гладно.

На Bizbiz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    А дали молзеше и на раб на пауза или сл.за да се одржиш. Ме интересира доколку се молзе пред раб и цицање после раб.би се одржало млекото?

5. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    како ги држите вашите новороденчиња за ждригнување?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.266
    Допаѓања:
    118.959
    Со лиценцето кон моето рамо.
    Главчето со едната рака го држам, а газето со другата.
    Стомачето и градите да не се притискаат, да се слободни.

@Bizbiz истиот проблем го имав со првото дете. Мој совет ти е да даваш ад цело време додека помине жолтицата и бебето не се разбуди па после ќе се мачите со доење. Сега ем се мачите со жолтица, ем со доење. Постапно еден по еден проблем.
    Попладне сончај го бебето надвор, не преку стакло.

На Animini, Bizbiz и GoldenFrida им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Девет дена сме стари. Има периоди кога малиот не сака да цица, си игра со брадавицата од градата, па дури по еден час ќе почне со цицање. Зошто така? Искуство некој?

Последна измена: 19 август 2022
  8. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Девојки, бебето има 9 дена, се доиме од почеток. Забележав вчера на брадавицата како попуштена вена, и малку ме боли кога цица. Некое искуство?

9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.715
    Допаѓања:
    5.491
    Во бременост само Новалак и магнезиум пиев, дали да ги добијам/продолжам?

10. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Moevo e 6 nedeli I race mi padnaja od nishanje samo vrace saka da spie... Odma mi teci
    Da ne ima grcevi posle cicanje??nie sme 6 nedeli I pretezno grcevi e mu se javuvat posle cicanje odma ko ke ja pusti gradata I pocnuvaat. Ako gi sega racete nozete i stavi go na stomachs ako se smiri znaci e grc

На Bizbiz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Si se zapoznava so gradata kaj mene ima i periodi koga mu se spie a so cicanje ne zaspiva i posle polovina cas bara cicanje go stavam na grada ednas trga I e koma.. Malo e osven grada toa drugo nisto ne znae

12. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.564
    Допаѓања:
    8.566
    Суви сливи смееме да јадеме?

13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.266
    Допаѓања:
    118.959
    Да

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Не ти треба одмолзување на работа. За првото дете тргнав на работа кога имаше точно 10 месеци, а го доев до 15. Цицаше наутро, после работа и ноќе. Лактацијата ќе си се прилагоди согласно новиот распоред. Не е лошо само малку порано дневните подои кога би била на работа да ги намалиш, за де немаш мака додека си на работа.

На tina2018, October20 и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  15. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    1.956
    Нема потреба на работа да се одмолзуваш, освен ако ти станат претешки градите, па да си олесниш. Тргнав на работа само што направи 9 месеци, само првите денови одмолзував колку да ми олесни, после ми се среди лактацијата.
    Цица сабајле пред да одам на работа, па одма кога ќе се вратам. После може уште 3-4 пати до заспивање и уште 3-4 пати ноќе (facepalm) си останав ненаспана.

16. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Mene mi se odrza. Sabajleto molzev okolu 100ml i go delev vo 2 sisenca posto se slucuvase da ne go saka vtoroto sledniot den samo dopolna i taka. Preku vikend molzev i mrznrv za sekoj slucaj ama tie kesi za banjanje izlegoa. Posle rab cicase kolku saka i navecer isto. Na rab ne molzev, se desavase da mi nateznat epten ama znam stom dojdam doma gi iscicuvase. Ova traese negde mesecipol posle vo gradinka koa trgna prekinav da molzam. E sea navecer koa stanuvase i barase cicka generalno edna i davsv poso od taa strana lezese, sabajleto 70tina ml bea od drugata izmolzeni, 30tina ml.od taa sto ja cicala vo nokta

17. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Малку е може глупаво прашањево но јас сакам да спијам на стомак но некако со градиве не ми е згодно како што дојам и ме болат кога тежам на нив. Може да направам проблем нешто во смисла да ми се намали млекото оти спијам така? :wasntme:или тресам глупости

18. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Менувај положби у спиење за да не си направиш мастит. Мене од спиење само на десна страна на таа града ми се направи мастит (добро, и бебе не цицаше саглам тој период, втор скок), ама приметив дека ми е и од што ја натиснував таа града повеќе.

На Arababy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.595
    Допаѓања:
    2.574
    Откако ќе се воспостави лактација немаш галје и да спиеш врз нив, дотогаш (не знам колкаво е бебе) на грб. Кај мене беше така додека не се воспостави лактација не можев на стомак, ем имам многу мали гради, ми создаваа нелагодност и ми течеше млеко, сега веќе 8м е бебе немам галје како сакам така спијам

20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Бебе ми е 10 дена. Вчера бевме на педијатар и напреднало 60 грама, докторката рече супер е, да биде само на цицање. Читајќи по темиве ко да е тоа малку ми се чини. Само на доење сме. Инаку не испуштија со 2.580. Мислење ве молам.

На tina2018 и sani99 им се допаѓа ова.