Искусни доилки помош.... Бебето е 3 недели, имаме уште жолтица, во фаза на проаѓање е, ама уште ја има. Скоро секое цицање е со будење. Проблемот е што бебево е мрзливо, и е пасивен цицач. Педијатарот ми кажа дека тоа е поради жолтицата, и ќе се средело. Но проблемот е тоа што буквално седи на града, не голта само нешто ја шмука и ми ја разранува, а воедно не ми ја празни, млеко имам и не ми се празни после доење ми останува тврда.... Беше до две недели и со дохрана, 3 шишиња Ад, последнава недела исфрливме Ад, и каката на бебето стана зеленкаста, ако спие го будам и после "цицањето" плаче, се уморува од плачење и така во круг..... Дали е гладно? Ќе научи ли да влече... цела сум во прашалници
Веројатно од жолтицата нема сила и му се спие. Исто така постои можност дека од шише му било полесно да пие и сега очекува така да цица и од града. Пробај да му стискаш по малку додека цица или во краен случај да се измолзуваш па да нудиш после цицање. Ама да знаеш штом пие/пиело од шише постои шанса да не се научи да цица од града. Сепак битно е и од какво шише си давала со каков проток. Штом е зелена каката веројатно е гладно.
А дали молзеше и на раб на пауза или сл.за да се одржиш. Ме интересира доколку се молзе пред раб и цицање после раб.би се одржало млекото?
Со лиценцето кон моето рамо. Главчето со едната рака го држам, а газето со другата. Стомачето и градите да не се притискаат, да се слободни. @Bizbiz истиот проблем го имав со првото дете. Мој совет ти е да даваш ад цело време додека помине жолтицата и бебето не се разбуди па после ќе се мачите со доење. Сега ем се мачите со жолтица, ем со доење. Постапно еден по еден проблем. Попладне сончај го бебето надвор, не преку стакло.
Девет дена сме стари. Има периоди кога малиот не сака да цица, си игра со брадавицата од градата, па дури по еден час ќе почне со цицање. Зошто така? Искуство некој?
Девојки, бебето има 9 дена, се доиме од почеток. Забележав вчера на брадавицата како попуштена вена, и малку ме боли кога цица. Некое искуство?
Moevo e 6 nedeli I race mi padnaja od nishanje samo vrace saka da spie... Odma mi teci Da ne ima grcevi posle cicanje??nie sme 6 nedeli I pretezno grcevi e mu se javuvat posle cicanje odma ko ke ja pusti gradata I pocnuvaat. Ako gi sega racete nozete i stavi go na stomachs ako se smiri znaci e grc
Si se zapoznava so gradata kaj mene ima i periodi koga mu se spie a so cicanje ne zaspiva i posle polovina cas bara cicanje go stavam na grada ednas trga I e koma.. Malo e osven grada toa drugo nisto ne znae
Не ти треба одмолзување на работа. За првото дете тргнав на работа кога имаше точно 10 месеци, а го доев до 15. Цицаше наутро, после работа и ноќе. Лактацијата ќе си се прилагоди согласно новиот распоред. Не е лошо само малку порано дневните подои кога би била на работа да ги намалиш, за де немаш мака додека си на работа.
Нема потреба на работа да се одмолзуваш, освен ако ти станат претешки градите, па да си олесниш. Тргнав на работа само што направи 9 месеци, само првите денови одмолзував колку да ми олесни, после ми се среди лактацијата. Цица сабајле пред да одам на работа, па одма кога ќе се вратам. После може уште 3-4 пати до заспивање и уште 3-4 пати ноќе си останав ненаспана.
Mene mi se odrza. Sabajleto molzev okolu 100ml i go delev vo 2 sisenca posto se slucuvase da ne go saka vtoroto sledniot den samo dopolna i taka. Preku vikend molzev i mrznrv za sekoj slucaj ama tie kesi za banjanje izlegoa. Posle rab cicase kolku saka i navecer isto. Na rab ne molzev, se desavase da mi nateznat epten ama znam stom dojdam doma gi iscicuvase. Ova traese negde mesecipol posle vo gradinka koa trgna prekinav da molzam. E sea navecer koa stanuvase i barase cicka generalno edna i davsv poso od taa strana lezese, sabajleto 70tina ml bea od drugata izmolzeni, 30tina ml.od taa sto ja cicala vo nokta
Малку е може глупаво прашањево но јас сакам да спијам на стомак но некако со градиве не ми е згодно како што дојам и ме болат кога тежам на нив. Може да направам проблем нешто во смисла да ми се намали млекото оти спијам така? или тресам глупости
Менувај положби у спиење за да не си направиш мастит. Мене од спиење само на десна страна на таа града ми се направи мастит (добро, и бебе не цицаше саглам тој период, втор скок), ама приметив дека ми е и од што ја натиснував таа града повеќе.
Откако ќе се воспостави лактација немаш галје и да спиеш врз нив, дотогаш (не знам колкаво е бебе) на грб. Кај мене беше така додека не се воспостави лактација не можев на стомак, ем имам многу мали гради, ми создаваа нелагодност и ми течеше млеко, сега веќе 8м е бебе немам галје како сакам така спијам
Бебе ми е 10 дена. Вчера бевме на педијатар и напреднало 60 грама, докторката рече супер е, да биде само на цицање. Читајќи по темиве ко да е тоа малку ми се чини. Само на доење сме. Инаку не испуштија со 2.580. Мислење ве молам.