https://kiberg.mk/product/vitamix-memory-and-concentration/ znae li nekoja dali e dozvolen za doilki ?
Кога се полнат со млеко така боли. Како боцкање, како струја. Обично таква сензација осеќаш некое време после цицање.
Не ме боли само додека цица и после подој да речеме едно пола час макс. После почнува и не престанува до нареден подој.
Мислам дека ти е од млекото што надоаѓа. Вака како што опишуваш и јас имав на почеток или кога ми се преполнуваа градите
Тоа е. Така почнува да боли одприлика пола саат по цицање. Таа града ти е повеќе стимулирана чим бебе ја преферира. Па се полни повеќе и подолго. Ќе се среди кога ќе се среди лактацијата.
Ако ти цица повеќе од едната града, да. Мене едната ми беше разранета еден период и немав такви боцкања ама па и ми се намали млекото од таа града. Затоа го поврзав со млекото..
Од колешки знам дека откако престанале да дојат оделе сите на ехо на дојка, и порано додека се уште дојам може?
Може и јас одамна не сум била ама пусто време да се најде па да отидам, нема да чекам да завршам со доење.