За со единечна 10 мин десна 10 мин лева 5 мин пауза 10 мин десна 10 мин лева 5 мин пауза 10 мин десна 10 мин лева
Да ми се зголеми количината на млеко. Кога се молзев не доев, ова го правев за да одржам лактација додека бебето не беше со мене.
Jas ja dojam malata skoro tri meseci sme I davam po potreba AD 2 3 pati vo denot po potreba , megutoa sakam da imam povekje mleko
Deteto nikad poveke nema da spie ko sti spie u prvite 3-4 mes taka da moze ne ti izgleda sega ama najodmorena si u sporedba so periodot sto sledi
Се пријавувам во клубот на една болна града, болки како бодежи со игли. Болката се смирува и се појавува и пред и после подој, некогаш знае да ме штрекне, ама веќе се навикнав. И молзење на таа града ме боли прилично, а кога цица на неа првата мин солзи ми доаѓаат. Него мене други ме мачи. Бебчето цица накај 8ипол најкасно 9 и прво станување му е 2:30-3:30. Ми се собираат 6 саати да нема цицано што мислам дека е многу. Не сакам да го будам пошо секако ќе стане тој период ама станувам околу 12:30 да се молзам од што ми е страв да не се преполнат. Дали ако оставам да не се молзам неколку дена ќе се среди и нема да ми бидат камења градиве или да си се молзам и понатака? Инаку вадам макс 70мл влупно што не го ни пие па почнав да замрзнувам.
Јас пак со проблем Денес пак ми е нервозна малава. Од вечерва цица ама нервозно ме турка. Реков ај може грчеви има. Ама и дадов чајче сакаше да пие и се збунив цела. Пак и давам да цица фаќа и по кратко ме турка. А не е какана од сабајле кај 5. Маж ми вика може не е гладна. Викам да не е гладна нема ни чајче да пие. Ме фати инает и дадов ад. Чисто да видам дали ќе јаде. Не го испи цело ама повеќе од пола го испи. Се разочарав. Зошто не сака да пие од мене? Имам млеко. Од едната со силиконска цица поради вовлечена брадавица, ама до сега не сме имале никаков проблем. Дали може да се одвикне од цицање, ама некако наеднаш. Ќе следам ситуација и утре.
Кога е идеално период за да почнам да пумпам, а да не ја одвикнам и да цица? 2 недели сме, уште е рано мислам зашто си фативме ред и немам проблем со доење, ама кај и да е ќе треба да се искочи од дома, да се поспие, некој да ме смени малку… нема да можам да ја носам со мене цело време и да мислам кај да ја дојам. Исто ме интересира ако цица како што треба на 2-3 сати кога се прави пумпањето? Одма после доење, некој сат разлика..??
6 ч е најдолго што се остава без млеко ако е ептен бебе, не знам колкаво е, по 6ч се буди, ама во консултација со педијатар ако напредува добро може и да се остава да преспие ноќ, но ако само се буди ок е
Никогаш мајка, штом си цица убаво не ти треба Ако си решила да пумпаш, ама зошто многу е мало, плус си цица, велиш си цица на 3ч, и кога би пумпала пак на толку би пумпала, оти гради се навикнати на тој интервал, на почеток и јас пумпа на 3ч, секако станував на 3ч, 2м така беше, потоа наголњмив на 5ч, па на 6ч, и дури сега на 8м на 8ч зголемив, на ексклузивно пумпање сум и воопшто не е лесно. Да имам второ поупорна би била да дојам, ама ти си знаеш
Здраво мамички, цела недела имаме огромен проблем. Бебе не сака да цица преку ден, со триста маки на 4 саати успевам да ја надојам успана, Не мочка како претходно, не знам дали и е доволно, претходно супер напредуваше само со цицање, немавме никаков проблем. Навечер ја дојам на 3 часа, веќе немам ум, многу сум загриженa, се плашам да не дехидрира Инаку е весела преку ден, 9 недели има. Некоја со слично искуство?