Не го сакам дождот. Едноставно ми го расипува расположението, а и најчесто ми ги уништува плановите На пр. две години по ред ми се случува да сакам да го славам роденденот на базен и баш тој ден врне дожд. Втора причина е што косата ми изгледа многу лошо (со антени цела) од влагата што е последица на дождот. Трето, ретко кој е расположен на такво време, па затоа се шири негативна енергија. Итн, има многу причини зошто да не го сакам дождот.
Обожавам дожд и онака да седам на кревет до прозорец и да пишувам некоја поема или состав или пак да гледам филм или сурфам на интернет. Сон!! Но, тоа не е изводливо..обврските не дозволуваат :/
Дождлив ден...Кога треба да одам некаде, или имам испланирано некое излегување и не го сакам баш. Но, ако треба да седам дома, убаво е да слушам и да гледам како врне. Ми се допаѓа мирисот на дождот. Но, сепак може да се случи и лошо да ми влијае на расположението.
И јас сум една од ретките кои обожаваат дожд. Ма колку и да имам планови, за мене поубаво нешто од дождот нема Е сега, ако врне а јас сум излезена и немам чадор, автоматски замразувам дожд Преубаво ми е кога надвор врне, се слуша шумот на лисјата, а јас затворена во соба, оптегачена на кревет со лаптопот во скут И за учење и спиење е преубаво кога врне
Обожавам дожд.. да си седам со кафенце и добра книга и да се слушаат капките што удираат на прозорецот.. мераци
Звиси како моментално сум расположена Ако сум изиезена некаде да шеткам несакам дожд , али ако сум си дома и ако немам некоја обврска обожавам да врне силен дожд и да си се излежавам да си стојам на прозор да гледам како врне Или пак до сега многу пати ми се слуило во есенски период (како што е сега) да сум на кафенце со другарки седнати на некое убаво местенце на некоја покриена тераса да врне дожд и некои релаксирачки мелодии да има во позадинаа ааах тоа ми е најубавооо (се разнежнив )
Не сакам кога врне дожд, многу ми е тмурно, досадно, никакво. Се нервирам кога е вакво, а треба да излезам некаде. Кога сум дома така и така, се поднесува некако.
Обожавам кога е дождлив ден.Седам во мојата соба,се е тишина.Се слуша само тропањето на капките во прозорецот.Леле уживам,тогаш се опуштам максимално и сум целосно исполнета.
Дождлив ден....најмногу го мразам,седиш дома гледаш тв,на компјутер,неможеш да излезеш надвор со друштво,ладно,влажно....Најлошото време од годината ПРОЛЕТ И ЕСЕН......
Не сакам дождливи денови,ама ич Не можеш никаде да излезеш,само дома се седи.И кога ќе престане да врне надвор пак се е вода,така да воопшто не сакам дожд.
времето влијае на моето расположение така да кога врне сум некако нерасположена и ми доаѓа да плачам а и кога врне сакам само дечкоми да е до мене и да го гушнам и да не го пуштам никогаш
обожавам дожд ама не ептен силен па да ме направи утоп,туку така среден и така да си шетам по улица со чадорче ептен романтично се осеќам во такви денови ама само чувството ми останува нема со кој да се сподели романтика
Го сакам дождот.Убаво се осекам кога слушам како тропаат капките...Кога сум тажна може да испаднам надвор да се расплачам а никој да не ги примети моите солзи...и во тие моменти ми фали некој кој можам цврсто да го гушнам, да ја потпрам главата на неговите рамена, да му кажам дека го сакам......
Пошто сум оптимист повеќе го сакам сонцето ...Но кога врне ,си пуштам музика,топол чај и преку прозорец задлабочена во мислите