Обожавам дожд + грмотевици и ветер. Како би стоела надвор на такво време, ама моите... Затоа кога имам прилика ја користам до максимум и не се прибирам дома Кога веќе сум дома, обично гледам некој филм, читам книга или цртам нешто
Дождлив ден јас во кревет и така цел ден го преспивам. Друга опција дождлив ден јас во прегратка на саканиот си шеткаме гушнати без чадор.
Јас сум личност што го сака дождот и која ја развеселува, за разлика од повеќето личности кои ги прави тмурни дождливото време. До лани дождливите денови ми беа наменети за мрзеливо излежавање во пижами, гледање телевизија, јадење по цел ден.... Но, откако почна скоро секој ден да врне, едноставно е невозможно да ги користам сите денови на овој начин, односно физички е возможно но во суштина не е убаво а ни корисно. Како и да е сакам дожд.... И едвај чекам да почнам на факс, ми скурчи дома веќе ептен. Иако ако се прашувам јас мнооогу ми се работи, а ич не ми се учи. Ми се оди на факс да, ама да си се прошетам, а за учење.... но што се мора се мора, ај може ќе стекнам навика. Можеби дождот сепак ќе ми послужи како добра инспирација. Аххх и обожавам да се гушкам со саканиот мој кога врне (не дека не обожавам секој момент да се гушкам со него ).... и обожавам кога треба да спијам да врне и да ми е отворен прозорот и слушајќи ги олуците да си заспијам, е померачки од тоа здравје.
Го обожавам дождот. Не знам зошто, но буди некое посебно чувство во мене. Во вакви денови обожавам да сум дома, стуткана со ќебенце, со кафенце или чајче, а од надвор се слуша звукот на дождот. Времето воглавно ми поминува во гледање филмови и разгледување на модни блогови (со кои сум заразена). Или нај често се собираме со друштво кај некој дома и цел ден го поминуваме со муабетење, смеење, кафе, готвење... Инаку, мразам дожд кога треба да одам некаде, а бидејќи поголем дел од времето го поминувам дома ми одговара ваквото време. Обожавам да седам покрај прозор и да гледам како врне.
И јассс го обожавам дождот, сакам да седам покрај прозор и да гледам како тивко си врне. Многу ме опушта. Хмм цел ден во кревет покриена со кебенце, топло чајче, тивка музика и по можност некој до мене ммммм
Кога врне ми обавезно ни прокапува дома и у некои соби поплава се прае! па така да коа врне дежурам низ дома со вангли, кофи, тенџериња итд.. за да спречам евентуална поголема штета
Кога врне обавезно ни прокапува дома и у некои соби поплава се прае! па така да коа врне дежурам низ дома со вангли, кофи, тенџериња итд.. за да спречам евентуална поголема штета
Еве веќе два- три дена врне, почнав да ја чувствувам есента, летото како е да на прагот за да замине. И забележав дека тоа ме прави да се чувствувам поубаво и порасположено. Одвај чекам да дојде есен. Доста ми е од горештиниве. Значи, кога врне сакам да си седам дома и тогаш ми е убаво, да пијам нешто топло како чај, капучино или чоколадно млеко, да гледам филмови и да се гушкам со него или да седам со моите, да си го галам моето мало милениче, да читам книга. Но се чувствувам ужасно кога на тој дожд треба да излезам некаде. Некогаш излегувам со задоволство дури и обожавам да се намокрам, но најчесто имам некое ужасно чувство во стомакот пред секое излегување на дожд.
Обично не сакам дождливи денови но денес некако денов иако е тмурен-прекрасен е! После долгите и неподнесливи горештини редно беше а можам да ја намирисам и есента!