На таквите денови сум прилично меланхолична и нерасположена. Порано носев наочари па капките ми го заматуваа видикот, па од тогаш не го сакам дождот. Убаво ми е кога ќе легнам да спијам, а да слушам како врне. Како и да е, нема да дозволам дождот да ми расипе некои предходно направени планови
Не сакам тмурно време. Мразам дождливи денови. Ме нервираат, затоа што секогаш тераат на депресија и спиење. Најчесто ваквите денови ги поминувам во спиење или дремење пред компјутер Не сакам да се шетам по дождот ниту без чадор ниту со чадор. Си седам најчесто дома и чекам да прекине да врне. Сакам само сонце да си грее за сите да бидат расположени и весели.
Јас го обожавам дождот кога можам со чадор да шетам сама, и на улиците да нема никој и да ги гледам капките дожд како паѓаат и да го отворам умот
се надевам дека од понеделник ќе се стопли веќе мразам ладно и дождливо време ме прави нерасположена повеќе сакам дожд со сонце
Сакам дожд само не го сакам кашкањето по начите улици на вакво време. Сакам невреме ама она вистинско невреме проследено со грмотевици и молњи а јас да седам и гледам. Само гром да не ме стреси.
Денес имав некоја работа и баш се израдував што ќе излезам и ќе чекорам по дожд, но тоа траеше само 5 минути, огреа сонце потоа
пред некој ден кога спиев и ми цвона аларм за да станам...но кога слусам надво врне зар врне,кога ке погледна низ прозор како само врне и јас назад во кревет, па така како што си легнав и станав во 13 часот баш мама реце тогаш и запрал доздот
He dozd hmm pa koga sum doma me aka depresija no ko so sum si romanticna dusa,bi setala po dozdot dodeka ne me napravi ziva voda a i zamisli vodnje ljubov vi kola na dozd zamagleni stakla tivka muzika iiii kapkite se slevat po prozorcite eeee toa bese romantika koja za zal zavrsi so mojot 1 decko
нешто што најмногу сакам е дожд.....ако не ми се сите на број ке легнам на креветот или ке ззастанам на прозорецот и ке се замислам во сето она што ме мачи.....а ако сум расположена или нервозна ке излезам во дворот и ке седнам на клупата и се така додека не престане.
Се нервирам. Се нервирам зашто ми пореметил некој план, најчесто некоја долгоочекувана средба. Кога времето ќе се смрачи и јас се смрачувам. Најчесто ме боли глава, немам волја за ништо, по цел ден лежам на кревет и кукам... а ако некој ми стапне на нерв - што многу лесно може да се случи тогаш и јас се истурам од нервоза. Ги мразам дождливите денови зашто ме тераат да мислам на некои работи за кои не сакам да размислуввам.
во ваквите денови знам да си седнам на тераса и да уживам во мирисот на дождот ,или да го прележам цел ден гледајки филмчиња , нема ништо поубаво од тоа да си го гушнам љубениот и да си предеме како мачиња уз музиката на дождовните капки
Во моментот ми врни а јас дома се ... ама како и да е си го сакам дождот вечерва има да спијам како заклана хахаха