Шоуто на Доктор Оз е едукативна и динамична програма, а Доктор Оз обработува повеќе теми во една емисија на начин разбирлив за широката публика. Тој открива нови информации за важните теми, инспиративни приказни и ги пренесува на само нему својствен начин. Заедно со водечките експерти од земјата, секој во својата област, Доктор Оз во секоја емисија обезбедува информации за подобро здравје, правилна исхрана, слабеење, како да останете млади во врската, како да се справите со конфликтот и стресот. Ќе дознаете што е нормално, а што не, како некогаш можете сами да си помогнете, како да ги препознаете предупредувачките знаци на болеста, како да го заштитите вашето семејство. Две години по ред „Шоуто на Доктор Оз“ е добитник на наградата Еми во категоријата Најдобро дневно шоу од информативен карактер. Доктор Мехмет Оз е кардиохирург, работи како потпретседател и професор на Колумбија Универзитетот и повремено изведува операции на срце. Автор е на повеќе од 400 публикации од кои 6 се најдобро продавани книги на “New York Times”. Магазинот “Time” го стави на 8-то место на листата од 100 највлијателни луѓе, а “Esquire” го прогласи за еден од 75-темина највлијателни луѓе во 21 век. Од денес почна на Сител во 16:30. Интересно шоу само што е лошо тоа што е синхронизирано.
Пак мора да има нешто турско се шалам секако,доктор оз го пратам на обн тв и можам да ви кажам дека човекот е жива енциклопедија,штета што го синхронизираат кај нас. инаку по потекло е од трција,но веќе 20тина год живее и работи во уса
Баш сега го гледав човеков. Доста добро е ова шоу, поучно. Го гледав и на ХРТ мислам беше, а највеќе ми се допаѓа што се покажува преку видеа или игри и така полесно се памти.
Јас на Хртв 1 го пратам, на сител ме иритира синхорнизацијата, незнам децава кај ќе чујат друг јазик освен турки па со синхронизацијава ни турски, ни англиски. Многу интересна ми е емисијата и самиот концепт, има секакви случаи- многу интересни и необични.
На Хрватската телевизија го гледам веќе скоро година. Го сакам човеков многу. Научив многу работи. Ептен е корисен. И интересен е. На Сител синхрозацијата ќе ми смета...оти не го доловува истиот ефект. И, нема да го гледам на сител. Ќе си продолжам како досега. Сепак браво што барем едно корисно нешто ќе пуштат. Малку да се едуцира народот.
Го гледам повеќе од една година на HRT1 интересна и доста корисна емисија каде можат да се научат доста корисни работи,исто го пратам и на официјалната страница на Доктор Оз.
Го гледам подолго време на хрватска,сега на сител ми е многу глупо.Незнам зошто мора се да синхронизираат,ич не е интересно вака. А за емисијата само пофални зборови,може многу да се научи од неа. А и добро е што сител почна да го дава (каква-таква) важно ке гледа народот нешто корисно и поучно!
прекрасна емисија,ја следам веќе подолго време.доктор Oз е прекрасна личност,му се восхитувам.само ме нервира тоа што ја синхронизираат емисијата
И јас почнав да ја гледам емисијава на Сител од понеделникот.Немам досега слушнато за нејзе но ми стои интересна.Добро сега може малку е зезнато што го синхронизираат али ај какво-такво.Инаку може некој да ми каже термин и денови кога го даваат на HRT1(не можам да го фатам.)
Прекрасна емисија! Го обожавам Оз. Само јас од одамна си ја пратев на хрватската тв, а и ќе си продолжам, таман ќе се вратам од школо и тој почнува, го гледам и легнувам да одморам. Неможам да поднесам овде како ја синхронизираат, одвратна работа направиле! Ќе решат да дадат нешто квалитето веднаш мора да го расипат. Како и да е, супер е Оз во секој случај.
Ако ве нервира синхронизацијата на сител или па сте испуштиле некоја епизода, ги има скоро сите епизоди на неговиот сајт и на јутуб нешто има исто. Јас на торент барав али ништо не се наоѓа. Ама скоро 200 епзоди има до сега, во 4тири сезони, WOW! http://www.doctoroz.com/episodes