Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Документи за новороденче - родено во странство

Дискусија во 'Бебе' започната од Ownage, 7 февруари 2018.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.483
    Па веројатно може да, зошто пишавте Бг? И ние сме со исти документи ама ние пишавме македонец и му извадивме мк извод сега без проблем, плус ќе му вадиме и државјанство од земјата во која се роди. Вие немате право од таа земја да му извадите?

2. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    153
    Искрено не знам ни јас зошто. Несвесно кога дававме лични документи за во болница, маж ми го дал бг пасош, а јас мк, а за детето немавме пишано ништо. Ваљда по тоа го имат направено така изводот. Е сега за да ја запишеме во мк ни го бараат тој извод. А за државјанство немаме право мислам. Во која држава сте? Ние Швајцарија

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.483
    Кога ќе дојдете ќе прашаш, вајда може двојно да има, не би требало да е проблем и мк и бг да има. Ние сме во Англија, нашето има право ако ние имаме еден статус таму за неограничен предтој, маж мо го доби.

4. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    22.252
    Нема да има проблем, во мк извод ќе пишува дека е македонски државјанин. За во националност незнам шо би пишело да ти кажам, ама шо и да пише не треба да ви биде гајле, пошо секако сте во Швајцарија.