Не ни правија проблеми на нас ни за извод ни за пасош. А само малата си е на вистинската адреса кај што живееме.
И јас и мм сме со различини адреси. Кога маж ми поднесувал за Извод, ја пишал мојата адреса. Не ни знаев дека морало и адреса да се напише. Во моите изводи не ми ја пишува адресата. Изгледа тоа им е ново.
зошто тоа е Македонија - колку чиновници толку правила гледај и за изводот на кој каков му текнало таков бара.. мене за адреса па ми кажаа на некој им рекле НЕ, мора да биде адресата на таткото. а тука па прочитав на некој што било детето на таткото адресата им рекле ќе треба за само со мајката да патува полномошно.. а др пак викаа веќе полномошно не даваат ако патува еден родител нас во тој патниот лист ни ја пишаа адресата на таткото, можеше било која ама дури се свртев го испечати па да не го преправа го оставивме, не знам дали и тоа ќе игра улога. од олку "правила" што има не знам како да постапиме, сакам на мојата адреса да биде во помал град за се понатаму побрзо и полесно, ама ем ради адресата ем ќе бидам во работни денови прво само сама таму, не знам дали ќе завршам работа?
не знам како е и дали има негде воопшто за тоа правило. jaс ова од искуство пријатели што ми кажаа. ама еве тука велат може и на мајката. во понеделник ќе пробаме
абе да, ама ми се чини секој чиновник и општина по свое прави, ако не место закон ќе му дадам тука на форумов да читаат
Утре точно 2 недели како ја сликавме. У недела треба да тргнеме. Да се надевам дека ќе е готов до сабота
Имале некои проблеми во Скопје и затоа доцнеле пасошите. На една и кажале во понеделник ќе е готов, а ден после нас поднеселе док. Ако може да не зафркнат Не ми се верува. Пасошот ќе стигнал во понеделник. А во недела треба да одеме. Упм. Неспособни Од 13ти се готови, а од 11ти не. Зошто работат втора смена и сабота?
ние извадовме успешно извод, не беше проблем да биде на мојата адреса, и можеше само еден да го поднесе барањето. сега стигнавме до втор чекор - пасош за тоа мора двајцата родители, нели? прашувавме колку време се чека и ни кажаа дека е проблем во цела Македонија што нема доволно обрасци пасоши и затоа сегде многу каснат..
Ние двајцата бевме и лични карти од двајцата родители ни побараа. Готов ни рекоа ќе бил за 15 работни дена