Треба лист за член тој се купува и извод од бебе се носи во фирмата кај што работиш да ти го потполнат. Потоа со листот и книшка во фонд за здраство да ти ја направат книшката
Листот од нет испринтај си го. Се вика ЗО-1 образец од фзом. Ама ако ги носиш на работа, они ќе си го испринтаат и пополнат. Копија од извод и нова книшка однеси само.
Sega vejke ne se vajga vo gak poradi virusot. Jas se porodiv tamu pred skoro mesec ipol vajgavme drugde treba rodilen karton toj rozeviot sto ke ti go dadat koga ke si odis od bolnica licni karti tvoja i na skprugot izvod od vencani i vasi izvodi so soprugot na rodeni.
Ne nemoze .. Tamu ima mnogu guzva nie 3 dena odevme za da zavrime rabota posle uste 2 nedeli go cekavme izvodot
За да избегне гужва, мм беше во 7 таму и пак четворица имало пред него. Претходниот ден попладне беше и хаос било, па не чекаше. А башка што таму ни вработените маски не носеле, а тие што чекале ниту растојание држеле ниту маски носеле Како и да е, најверојатно сабајле рано помалку гужва ќе ве фати.
Кажете ми за да се пријави родено дете дали мора и тој родилен картон ?Гледам на страната не пишува а ни не сме пуштени сеуште по што бебушка треба да поседи во инкубатор, малку побрзавме па затоа прашувам, бидејки родилен картон немаме.
Тоа го даваат на излегување од болница. Не знам дали го бараат за пријавувањето, прашајте јавете се што треба за да го пријавите.
Ти треба отпусно писмо за да го однесеш кај матичен гинеколог да ти даде потврда. Исто, со отпусното писмо побарај си и потврда за родено дете за еднократната парична помош. Побрзо опоравување и да си одите домче.
Soprugot zamina bez rodilniot karton da sredi pobrzo no go vratija mora rodilniot karton samo gubenje vreme i cekanje bez nego nemoze
Каква потврда, за што? Мм кога беше за извод, ништо не му побараа, само тој формуларот што се пополнува.
Сеа го прашав мм, потврдата била за породилното. Знам дека беше кај мојот матичен мислев за изводот било. Се извинувам за дезинформација
Здраво Не сум венчана, а и не сме заедно со таткто на детето. Дали ќе треба јас да го пријавам бебето сама? Што ќе ми побараат што да правам , може некој со повеќе ифо Фала ви
Здраво , би сакала да прашам каде треба да се пријави новороденче родено во Чаир ? И дали знае некој дали би правеле проблем при приложување на документите доколу не ми е сменето презимето на личната карта, бидејки со маж ми стапивме во брак во јуни , но поради целата ситуација со вирусот не сменив документи?