Ќе си го пријавите во матична служба кај стара автобуска (камени мост). И јас немам сменето лична карта, никаде не ми направија проблем ама мм секаде носеше извод од венчани.
Фала , и јас се надевам дека не би ми правеле проблем , зошто за датум за лична карта дури од септември има слободно. На нашава администрација само уште корона и фалеше xD
Се јавив на 072 92 92 92 пошто страната за закажување термини не им функционираше , прашав за Скопје каде најрано може термин да се закаже и ми кажаа дека најрано каде имало термин било во беко на 27 август, по што ја напуштив линијата и не ни закажав
И ја се канам да идам да прашам, ама се толку slowmotion луѓето внатре еден извод на родени ми вадеа пола саат , а венчаницата 3 пати ми ја утнаа па морав да се враќам да ја преправам . Затоа и прашав на форумов викам побргу да добијам одговори
Дали за пријавување на новороденче мора еден од родителите? Или ако дадам полномошно на свекор ми може да го пријави тој?
За од Систина новороденче во која општина се поднесува за извод? Или може кај стара комерцијална секако? Дали ке ми прават проблем дека на мм и мојата адреса од лк ни се различни?
Кај стара комерцијална мислам дека се, ако не некој нека ме поправи , инаку за лична не прават проблем , мене дури и со старото презиме ми беше .
Ме интересира доколку некоја знае картонот од болница што го дават за бебето колку време важи, да знам да си планирам за книшка ?
Јас се породив во друг град болницата затоа што е приватна поднесува пријава (ваљда во матично?) И после? извод се вади од мвр? Во кој град кај што е родено или според живеалиште? Ова со документи ништо не разбирам а и сто пати прашав се некако на пола одговор добивам Ајде малку помош
Здраво Породена сум во Чаир, за упис на новороденче колку што разбрав треба во матичното подрачје каде што се родило детето. Ме интересира дали е така и дали изводите од двата родитела треба да се нови или? Благодарам.
За упис на новороденче треба да одеш во службата за водење матични книги кај камени мост се наоѓа , и за 10 работни дена си го подигаш изводот од општината кај што живееш. Инаку за извод на родени не мора доколку имаш извод на венчани, е сега за тоа правило "не постари од 6/ 7 месеци" или како и да беше незнам дали им важи .
Мајки, го пријавувал некој електронски детето? Кај камени мост немале струја има соопштение дека тек наредна недела може ќе почне да функционира. Мм беше сабајлево. Лелеее се нервирам...