I mene me interesira istoto dali so sigurnost pocnale so rabota i od kolku do kolku casot rabotat. Ako ima nekoj info neka pise da znaeme so sigurnost.
Работат од вчера и по советот на @anastasijaki мм денес отиде, окапа таму цел ден, те паднал системот те не знам што. На крај си отишле прва смена накај 3-3 ипол, наводно уште не работел системот, ги мафтале таму, а приметил дека со врски луѓе си завршувале работа и за време на прва смена и после во втора смена, за нив системот работел. Се откажал мм по 4-5 саати. Утре пак ќе оди. Џабе јас се мрднав денес тазе породена со царски сама со новороденче и две годишно дете...утре пак сама ќе се мрднувам. Ама шо им е на нив гајле нели, кога немаме луѓе... Ехххх треба да им се извинам на децава што ги родив тука... Ако има некој татко утре на вести дека ги " нападнал " мм е...
Не работат втора смена за изводи. системот паѓа стварно, и проблемот е што целата работа е на неколку души, останатите ај да не ги именувам знаеме кои се нит знаат нит сакаат да работат. Мајка ми не е на шалтер, ама ако заглави маж ти пак пиши ми ќе ти дадам број нека ја побарa. @kukla21 од 08:30 до 16 часот.
Здраво, Во вонбрачна заедница вие што сте да не знае некој дали изводите од родителите треба да се нови, бидејќи не е наведено.
Кој баксуз сум, конечно денес се јавија да си го земеме изводот од општината каде живееме. Веднаш оди сопругот и таму изводот го НЕМА. Го земал некој од некое село. Прво рекла сигурно ваш роднина, кога сопругот им објаснил дека немаме таму роднини, рекла а не слично име со нашето само машко кај нив било па го замениле. Сопругот инсистирал да ни дадат број од човекот да отиде да си го земе кога веќе знаат кај го дале, службеничката рекла аа не човекот е веќе во автобус? утре ќе врати. После го пратив и татко ми, рекле нее нема проблем, утре ќе дојдете ќе ви се јавиме, не сме згрешиле ништо.Каде да ги пријавам ако и утре вака не мотаат, еј која катастрофа се.
Не, во понеделник ќе одел, ви реков јас не е он за по институции, да чека ред со саати тоа за него е измачување, си наоѓа други работи. Вие завршивте? Уствари завршил некој работа од понеделникот ? Никој не се јави да каже ?
Јок. Се екипирав дома за да може да оди мм т.е. да му спремам се. Па излезе немам тонер, хартија и сл. па немаше каде документи да принтам и да копирам. Ќе идемво понеделник, да ја фати неделата
Уште ја местат спалната, не ја доместија во саботата, ништо од денов. Како ми изгледа јас на крај ќе отидам