Во Чаир имало опција да однесеш венчаница и да си добиеш извод за бебе за неколку дена, наместо да поднесуваш во управа па да чекаш. Дали е некој запознаен дали истово е можно со Систина?
Ве молам споделете искуство За упис и издавање извод за новороденче еден од потребните документи е извод од книга на венчани. Дали треба копија и плус оригиналот на увид, или го земаат оригиналот? Да знам со време да си поднесам барање за нова венчаница ако земаат оригинал. На сајтот на УВМК стои само вака: Извод од матична книга на венчани од родителите (датумот на издавање да не постар од 2007 година)
дали некој поднесувал барање за извод електронски? има опција да извадам за себе или за малолетно дете, бирам малолетно дете и кај внес на податоци ми бара ембг, а бебето сѐ уште нема матичен број нели. без тоа не можам да продолжам понатаму. знае некој како да постапам? пробав со три нули за последните три бројки и не ми проаѓа, да не има некоја друга финта или неспособниве наши не ставиле опција за вадење извод на новороденче? на телефонскиот број никој не се јавува, а за подрачна единица скопје бројот не ни постои.
оф, фала на инфо. а да не знаеш дали трета особа може да поднесе барање затоа што јас секако нема да можам да излезам, а мм баш периодов не е во можност да чека во ред со саати. не сакам да ми се одолговлечи вадењево извод.
тоа мислам не може за жал.. ова со гужвата е мн лош момент инаку, мм идеше 3 дена по ред (ова за Ск зборам, кај стоун бриџ) прв ден стигна на ред ама немал копии од лк и тие таму не сакале да ископираат втор ден имаше 19 луѓе пред него, се откажа, дека на пауза од раб излезен трет ден само една особа пред него, заврши работа
и ние сме за таму. кое време бил отприлика кога начекал само еден пред него, на отворање сабајле или?
12:30-12:45 отприлика застанал да чека, во 13:00 беше готов. Претходниот ден истиот тој период, 12:45 била големата гужва со 19 луѓе пред него...
мајка ми денес била прашала ѝ рекле не може, мора лично таткото (или мајката). јас мислев родител на мајка/татко ќе може, и онака ги пишува во венчаницата како доказ дека не доаѓа некој рандом да поднесе барање.
Да и јас како што читам на нет, пошто ние не сме венчано со изводи ќе треба од двајцата,ај што треба изводи мора и двајцата да сме присутни,јас само што ќе излезам од болница ќе треба да дремам таму,ама тоа е...
се пишува на барањето за извод што го носиш претходно спремен али во наш случај воопшто не ни погледнале, за малку погрешно ќе пишеле, среќа мм препрашал како ја запишале па ги поправил на лице место отварајте 4 очи на шалтер!