Таман на мажот ми документите се на општина Могила, ама моите на Битола. Да прашам таму дали можи само преку таткото. Хахааха изгледа
Колку имам рок да поддадам за во социјално/општина Карпош и фонд за здравство? Знам за извод на бебе е 30 дена, а другово?
Здравствената книшка треба ли да се заверува во фзо? Малово ќе биде осигурано преку мм,во фирма му удриле печат и му рекле друго дека не треба Знаете ли како оди тоа?
да, со пополнет образец, во било која книжара може да се купи. треба печат и од фзо во книшката ако добро се сеќавам.
Да треба печат од фзо во книшката ама можеби од на работа тоа го направиле…провери внатре дали има печат
Nema Ima samo od firma pecat Pomisliv deka neso novo e ova , deka elekteonski ide mozda, ama ne bilo do toa, tuku tolku znaat :/
Баш кога ти го пишав мислењето станав и ја најдов книшката од бебуш да се уверам, да не ти дадам грешна информација и има два печати од фзо во книшката…еден на првата страна иако јас мислам на нашите книшки нема на првата страна ама нема врска можеби нешто ново е, и има печат на страната каде што е пишан работодавачот и во десното квадратче беше печатот од фзо
Mene mi rekoa vo koronava ne insistirale na pecatot od fzo poso elektronski se gleda deka bebeto e osigurano...ova moite od rabota sto mi go prijavuvaa
Девојки дали имате инфо што се случува,маж ми трет ден оди по изводот за бебе...не работат паднат им е системот?Како да дознаеме кога ќе проработи или секој ден да се оди ?
Дали знае некој како може да се иде за Косово со бебе? Мора пасош или доволно е извод само? @mssuniquee вие како правите?
Уф не би знаела да кажам со сигурност. Логиката ми вика дека и пасошот е документ за идентификација, ама кога станува збор за државна администрација логиката ја напушта зградата...
Mi treba pomos, barav na net ama nikade nema informacija. Maz mi e stranski drzavjanin, a ke se poragjam vo Makedonija. Na decata sakame da im dademe internacionalni iminja bez speluvanjeto da bide smeneto na kirilica. Na primer negovoto prezime e Chipoyera, dali mora iminjata i preziminjata da bidat zapisani na kirilica koga ke im vadime izvodi ili moze i na latinica.