Vo starata zgrada na komercijalna do stonebridge sto e...se nosese lk od dvajcata roditeli, izvod od vencani i valjda otpusnoto od bolnica...
Да, ама има повеќе подрачни служби. Негде прочитав за Центар дека е позади тутунски ама денес го вратија сопругот, му рркле негде кај Министерство за правда
Незнам што се фати за прашањето, а незнаеш Прашав да ме знае некој точно, да не поднесувал сега брзо. Ми кажаа дека преместиле од таму, дека е кај тутунски, а денес рекоа пак таму дека е.
Sega e premesteno kaj rekord, mm bese podnesuvase. Samo se ceka za isplata da znaes mesec ipol jas cekav.
Clenkata prasuva za centar kaj rekord sto e, a toj nadomestok e za 1 ili 2 dete, bez razlika koja opstina si. Ako sum greska neka. Me ispravi. Ako bese za opstina ke navedese koja e.
Фала на одговорот. Ќе чекам, важно да поднесам веќе ќе ми истечат 3 месеци, а како што знам толку е рокот на поднесување.
Ne primetiv deka e za centar ama jas mislam deka se podnesuva soglasno opstinata kade sto zivees vo toj centar....nie sme k voda i vo centarot vo k voda podnesuvavme
Извини што те замарам ама бидејќи си поднесувала сега, најдобро ќе знаеш.. Дали вадеше документ за жителство, денес пак го вратиле маж ми, требало таков документ, а нели парите се од социјално, не од општина.. Малку не ми се јасни, личната карта ми била постара од 1 година, а на исто место живеам 10 години..И истата таа жена денес што му рекла за документот, му рекла дека исплаќаат 12 илјади, 5 за прво дете, 7 за второ.. Ова од ракав ли тресат вакви информации или навистина е така..
Wtf?! Еднократна за прво дете е 5000,за второ 20.000, имам две деца толку ми пуштија. А за ова со жителство, тоа ти е жива глупост али ајде. Да вадев, ми бараа и извадив, без тоа не ти пуштаат пари. Немај гајле не замараш. Во мвр кај мтв вадев, 50 ден се плаќа за 7 дена беше готово.
Nie bez toa dobivme isplata za prvo dete. Potvrda deka e prvo od maticnata,izvod i kopii od lk i transakciska tolku bese od dok
Moze prasanjevo ne mi e vo pravata grupa slobodno prefrlete go. online uplativ za izvodi na rodeni za mene i decko mi da ni se dostavat na domasna adresa, za da otideme vo maticno da se registrirame. 2 nedeli cekam da stignat izvodite, ne stigaat. Po 30 pati im zvonam u denot na brojot sto go imaat ostaveno nikoj ne mi kreva na telefon 2 nedeli. Bremena sum 8 mesec, so serklaz, nesmeam da mrdnam od krevet a debilive nikako da krenat za da mi kazat do kaj mi se izvodite, znak prasalnik i dali gi napravile, cel den e decko mi na rabota i nemoze da ha zavrsi ovaa rabota a jas od krevet nesmeam da stanam za da odam da uplatam pa da visam po salteri da cekam, zatoa i gi plativ online da mi se donesat na domasna adresa. I da pratam nekoj drug da odi mora licno neli izvodi se. znaci tolku sum isfrustrirana od sistemov nas skapan, nemozam da vi opisam. Kako da si gi dobijam izvodite? kade da se javam? Kade da se obratam??? Site broevi sto gi imaat ostaveno od maticna sluzba NIKOJ NE KREVA, osem vraboteniot od maticna sluzba petrovec?? A moite izvodi se vo glavnoto vo centar kaj kameni most kaj sto gi izdavaat. Treba da stanam od krevet poso sme nesposobna drzava i da idam sama da si gi zemam izvodite i da se porodam na salter
Дали има некој поднесувано за извод за бебе овој месец, а да нема уште ни матичен број? Цел месец чекам, уште нема матичен број, не можам ни книшка да му направам. Ми рекоа дека на никој што поднел овој месец за извод на новороденче не е готов...
Kampanja pocnala garant nema koj da sraboti valjda broevi ne im prifalile Ali poso e toa pod mvr moze hartijana za izvodi da im docni t.e. da zaboraile da naracaat kako sto bese so licni karti za domasni i stranci,pasosi,tablici za koli ....