Сега само што бев во фонд. Книшката пополни си ја сама, на работа ке ти пополнат, печат, па во фонд да ти дополнат и они. Имај си со тебе копија од лична карта.
Мајки моето бебе е сеуште во инкубатор може ќе полежи уште 2 недели, прсшањето ми е дали можам да поднесам документи за извод до оглед на фактот што сеуште нели немам отпусно писмо!?
Мене кога ме пуштија ми дадоа отпусно писмо, иако бебето остана уште скоро 2 месеци во болница. Постои законски рок од 30 дена за пријавување на бебето. Колку што се сеќавам не е потребно отпусното писмо за извод. Потребни документи се: лични карти од родителите, извод од книгата на венчани, барање и уплатници (може таму да се плати директно).
Majki ve molam za info ako nekoj znae kako e procedurata i kolku denovi trae. Nie ne sme vo Makedonija doagame na nekolku denovi vo april, imame tamu 3 rabotni denovi, cetvrtok, petok i ponedelnik. Treba da ja upiseme malata vo maticna kniga na rodeni i da i izvadime pasos. Kolku vreme trae procedurata za upisuvanje vo maticna kniga i shto e potrebno i kade treba da zakazeme za da uspeeme se da sredime vo tie 3 rabotni dena ili e prosto nevozmozna misija? Blagodaram
Мислам дека регуларно е до 16:00, ама маж ми ко беше околу 13:00 никој немало таму на шалтер, му кажале дека си отишол
Да прашам, за документи за упис и извод за новороденче дали венчаницата во копија ја бараат или оригинал? За лични карти убаво напишано копии а оригинал на увид.
Devojki ne znam dali e za tuka prasanjeto no sakav da prasam nekoja so iskustvo. Ne mozeme da se vencame so maz mi zakonski oti cekat toj da mu izlezat knigite za Amerika barem ne iste 6-7 meseci, ama jaw veje sum 8 mesec bremena pa sakav da prasam dali mozeme devojceto sa go piseme So prezime na tatko i vo izvodi sve da se napisit deka toj e tatkoto
Нормално дека да, треба само двајцата да одите во управа за матични книги да го заведете откако ќе се роди.
Веќе месец дена одам преку 2-3 дена и секој ден истото штрајк. А без извод од новороденчето не можам да отворам породилно отсуство, исто така и за еднократна парична помош бараат извод.
Завчера беше сопругот, поднесе документи, рекоа да чекаме 10 дена за матичен Зборувам за во центар, главното