И тие 2 месеци немаше породилно отсуство отворено? Пошто бараат извод од бебето за документите да ги земат на работа..за исплата…
Девојки, за пријавување на новороденче бараат ли венчаница? Отпусно писмо и картон од болницата за бебето? Гледам во потребни документи не се наведени а сите кажуваат дека треба. И знае некој дали заврши штрајкот ?
Дечки, колку се чека за изводот? Таму е жив хаос, ни згрешија презиме, па ургиравме да корегираат, кажаа готов е, отиде мм - не е. Веќе 2 недели како ни е поднесено, колку се чека или како да се потегнат за поефикасно да се земе изводот?
Devojki nekoja brzo sto prijavuvala bebe ama da ne se vencani so mazot da mi kazit sto dokumenti treba da se nosit
Незнам дали си завршила работа, ама ако грешката е нивна ќе си го пуштиш маж ти да ги подсобере малце таму и по службена должност во рок од 24 часа да ви го корегираат они, а не вие да трчате и да молите
Zdravo Sakam da prasam za prijavuvanje na novorodeno , dali treba karton i otpusno pismo Isto ova baranje se dava tamu ili treba da se printa sami ? Za kolku dena e gotov izvodot , dali odma go davat
Не знам за тука ли ми е прашањето. Која е постапката за деца родени во странство да се пријават кај нас? И дали може да го осигурам преку мене на работа? 30 дена се поминати.