Nie ne pravevme termin, se javiv kazhav odma deka ke dojdeme rekoa ok.. go sliknaa odnesovme dokumeni i za 10tina dena go dobivme pasoshot.
Ние уште не сме биле ни да закажиме. Сега лето веројатно повеќе ќе се чека. А и во градов мој еден куп си идат во лето од преку океанот, па редовно се гужви...И за сликање после треба двајца да одиме? @Mariangel јавување само во ск, пишува на страната. Кај нас мора лично закажување.
Ние пред 2 недели правевме на синко, отидовме директно таму, без закажување, потполнивме барање (потребен е извод од бебето), наплативме со картичка, го сликаа и за 10тина дена беше готов. Мора присуство и на двајцата родители.
Sega vidov deka si me oznachila. Za zakazhuvanje ne veruvam deka treba dvajcata, shtom ne mozhe po telefon neka otide mt sam. A za slikanje obavezno dvajcata
За 4,5 дена од јавување ми закажаа.. Инаку треба извод од детето, стариот пасош доколку не е скроз истечен, обавезно лични карти и двајцата родители за сликање, барање од таму ке си земете. Скоро бевме па знам
Па бидејќи немам доверба во вработениве овде, знам кога менував презиме, како крвта да ја менував, утре рано мм има да се нацрта. Јас се кријам зад беба Иначе секаде јас одев...
За жал и мои колешки што се породија ремедика и санте се убија чекајќи. Едната и врски фаќаше за преку мацари и одговорот беше дека мора бројчиња да чекаат од централната управа што е у центар.
Знам прашањево не е за тука ама не знам каде да го поставам нова сум. Породена сум пред еден месец во Чаир бебчето го пријавивме после 4 дена но изводот се уште не му е готов викаат нема уште матичен број. Има ли тазе мами кој имаат ваков проблем? Многу се развлече ова со изводот.
Мајки сите што се имате породено во Чаир овие 2 3 месеци и изводот не ви е готов уште ( како во мојов случај чекав месец ипол скоро) ако и имате некоја врска да ви помогне фатете зошто после толку чекање и одење директно во општината за тие да викаат дека уште не е готов нема матичен број одредено не се пратени барањата. Од кога фативме врски да кажат дека всушност изводот бил одамна готов... Зошто и како од таму персоналот што работи викаа дека не е готов и не мафтаа како идиоти да одиме таму секој втор ден не знам. Многу сум изреволтирана од институвииве кој како сака си работи и си прави.
Изводот е потребен за отваање на породилно, така? Како бе вака во Чаир толку време се чека за извод...
На извод од малото мислиш или? Ако да, ти треба копија за да поднесиш документи во социјално за да ти пуштат породилно. А за отварање на истото други документи се потребни.
Здравствена книшка која се купува од книжара и извод за бебето. Се носи во фирмата преку која ќе се осигура и тие ќе средат понатаму.