јас па имам слушнато дека таканареченото сведителство за завршено средно образование е за они кои полагаа училишна матура...утре ни ги даваат дипломите па ке прашаме
Свидетелство за завршено средно не постои сега,потребно било пред нашата матура значи кога полагале приемни испити
јас не вадев нов извод ниту државјанство, ми кажаа дека нема потреба. Иако мислам дека зависи од факултетот.
Zdravo decki ....jas imam edno prasanje....vo konkursov pisuva : 1. Dokolku vo Sveditelstvoto za zavrseno sredno obrazovanie ne e naznacena nacionalnost, kandidatot dostavuva Izjava za nacionalna pripadnost.. Vo diplomite sto ni gi dadoa ne pisuva koja nacionalnost sme......ni na sveditelstvata, ni na diplomata.....dali nekoj znae nesto poveke na ovaa tema da mi objasni....Vi blagodaram
извинете за оф топик само сакам да ви посакам СРЕЌНО запишете се таму каде што мислите дека најмногу ви одговара и дека ќе учите со желба!! па ќе се пофалите кој што направил.. позз
Дарче91 со документите доставуваш и државјанство и извод, па мислам дека на нив го има тоа. И во пријавата има да напишеш нац.припадност, така да мислам дека нема потреба од документ некаков. Lina24 фала ти. Јас конечно после толку л двоумење се одлучив
На правниот факултет, правни науки. Искрено се мислев помеѓу таму и на менаџмент, ама повеќе се пронаоѓам тука, па така падна изборот...
Decki vi blagodaram mnogu...jas odluciv na medicinskiot...ama mnogu mi e strav dali ke me primat...imam 97 poeni se na se...pozz do site....i vi posakuvam na site da si se zapisete kade sto sakate.....<3
нема врска. јас баш прееска си се јавив на мојов факултет ми рекоа нема врска ниту за државјанство ниту за изводот колку се стари. битно да ги имаш оригиналите. ако немаш оригинали, тогаш фотокопии ама нешто требале на нотар да ти ги средат не знам точно што. не се распрашував баш за тоа пошто не ме интересираше . ја ги имам оргиналите..
Znaci vaka moras da imas originalni i drzavjanstvo i izvod, sekoj bi mozel da napravi fotokopija, sega zavisi od fakultetot, sa toa za notar bilo za da ti gi zaverat svidetelstvata, ama ne e bas tocno , mislam deka e dezinformacija, i ne evazno dali gi imas originalite ako ti se postari od 6 meseci, moras da gi obnovis inaku mozno e i da ne ti gi zemat dokumentite
Prijavata sigurno ke se najde nafaks i taksena marka, moze isto e kako sto se zapisuvasme sredno, prijavata bese okolku 20 denari a taksenata marka 50 denari
Тоа за заверување на нотар е ако носиш фотокопирани свидетелства а ако се оригинал нема потреба од такво нешто