Кратки. Секогаш ми се исечени ноктите многу ретко ги лакирам а кога ќе почне да се лути лакот го бришам сосема. Несакам долги нокти оти не сум навикната а и често перам или мијам садови и ќе мис е кршат ако ги чувам.
Повеќе сакам долги нокти, ама што и да ставам ми се кршат и повторно си се враќаат на она кратка или средна должина.
Цел живот имам кратки нокти, само што ќе ми пораснат ќе се скршат мака големааа xaxa Така да јас повеќе сакам долги нокти, ама сега треба нега за нив.
Средната должина ми е идеална, особено кога се добро обликувани и налакирани. Мислам дека средните па дури и кратките нокти ако се посвети доволно внимание на нив можат да изгледаат подобро од оние долгите и со подраснат нокт под гелот. По одвратно нешто од подраснат нокт по гел за мене нема, ако веќе си се решила да ставаш гел или нокти тогаш редовно оди на корекција или воопшто не ставај.
Моите за среќа не се кршат, па и кога се долги можам да вршам работа низ дома. Но, тешко ми е за пишување кога ми се предолги, така да некоја средна должина.
Некоја средна должина имаат, така не ми се кршат, не ми пречат. Гледам да бидат сите иста должина и секогаш ми се налакирани за да не ми се кршат. Одвратни ми се многу долги, или шпиц како орли, подраснати нокти со гел, изрицкани, или половина излупен лак. Ноктите треба секогаш да се средени, без разлика дали се налакирани или не, кратки или долги.
Долги. Цврсти ми се ноктите и си ги чувам. Веќе и сум навикната на така долги и кога ќе ги скратам чудно ми е некако.
Немам квалитетни нокти, фала богу овие вештачките се спас. Дланката на жена без нокти за мене е несовршена.
Некоја средна должина, ни кратки ни долги. Долгите ми сметаат, а со кратки не ми се допаѓа како ми изгледаат прстите и раката.