Имам долги нокти.Порано се си ѓи сечев бидејки многу ми се кршеа,но со тек на времето ми се зацврстија и си ѓи растам...
Долги, а и средни. Преферирам да ги растам додека можам и додека не ми се скрши некој од ноктите. Тогаш ги сечам или турпијам зашто не изгледа убаво еден-два помали а другите големи. Прилично брзо ми растат па кога ке пораснат доволно големи гледам да ги чувам и средувам иако е малце тешко, зошто се кршат лесно.
Долги и средни. Моментално ми се средни, ги средувам, ги лакирам. Мрзам нелакирани или пак уште полошо излупени и изгрицкани нокти
Средна должина,кратките не ми се убави за гледање,долгите изгледаат премногу исфорсирано,вештачко...Значи средни и средени-тоа е најбитно.Предолгите нокти се невозмножни,неможеш да фатиш нешто по дома и да куваш,ма јок.Класика,само класика,и во граници на нормала.
претпочитам долги нокти,не знам некако поженствени ми се.Да не ги урочам,ама ноктите ми се прилично цврсти и брзо ми растат,така да не ми е проблем нивното одржуванје.Дури и кога перам или мијам садови,не се кршат,туку само малку смекнат.Ги обожавам
мене ми се кратки ама не ептен кратки онака малце ептен ги пуштам, најубаво ми е така. Ич не сакам многу долги нокти како орли така една од клас шмизлетина има долги НА! толкави, вештачки и не може да функционира со нив, ја глеам на одмор, едвај тоа тостот го држи па пред некој ден парите ситни и испопаднаа, сирота не може да си ги собере се измачи девојчето.. Совет- долги нокти Да- Орли НЕ!
Средни имам,несакам ни многу кратки,ни пак многу долги како баба рога.Како што напиша Christina.A, златна средина