Ставај им постојано лак за зацврнување или обичен лак така ќе ги исчуваш,и јас имав таков проблем па вака успеав и сега имам долги нокти
Сакам нокти со средна должина. Мене ми се многу кршливи едвај ми растат. Порано ги грицкав, но пред една година успеав да ги пораснам и си ги негувам сега.
Леле јас систавив вчера нокти ама огромни се. Беспомошна сум Мојте средни ги пуштам, ама незнам мерак за големи нокти и си ставив. Е сеа ако дојде мањак
Средни, во кои може да ти е удобно да се закопчуваш и врзуваш патики. Таквите ми се посредени и секако кога се налакирани
Кратки. Порано ги чував и ги шарав и свашта им правев, сега ме нервираат и малце да се потпораснати. Не можам да работам, функционирам, не можам ни да се почешам ме ежи Си ги сакам вакви, уредни, домаќински
И за двете варијанти сум. Долги ми се почесто, но умерено долги, не такви орелски. Кога ќе ми здосадат, или кога ептен ќе ми пораснат ги кратам. Им правам убава кратка форма. Во некоја тема бев постирала и слика како ми изгледаат.
во последно време постојано ги пуштам ама не ги сакам да бидат орелски долги ги сакам во оваа големина како што е на сликата долги
Моментално имам долги нокти отприлика како на сликава и супер ми се.Некако подолги не знам дали ќе можам да ги трпам, ќе ми сметаат
Кратки. Ме нервираат долги нокти, а кога ќе видам екстремна должина, прво што ми иде да прашам е како си го бришат газот, затоа што е невозможно со канџи да одиш дип и даун безопасно. :geek:
Цел живот имав кратки и еднаш решив да ги пуштам, а сега цел телефон ми е со гребаници и срце ме боли така што си се вратив на кратки.
Повеќе сакам долги нокти.. Секогаш се нервирам кога некој нокт ќе ми се скрши, морам да ги исечам сите.. Па да ми пораснат пак -.-
Обожавам долги нокти . Ептен имам мерак да ги украсувам и шарам со цел да бидат поинтересни. Ама во последно време не можам да ги пораснам
Средни нокти коцкести лакирани средени мразам долги како канџи или кратки до кочан сечени како машко во раката па убаво е ноктите да се средени убаво педантно изгледа...