Долги, ама со умерена должина. Тие предолгите “орелски“ се прегрди Нешто слично на овие , штета што моите се пократки .
Средни. Ама! Има едно големо АМА! Мене вакви кратки, ми изгледаат x100 пати поубави, похигиенски, полесни за одржување. Спојлер Еее, тука лежи тоа АМА! Не знам колку пати имам кажано, дека многу тешко се прилагодувам од долги нокти, кон кратки. Фатот ми е иритирачки, како фатена сум во рацете. Се` ме ежи. На самата помисла дека чешам хулахопки, или било што... Кога ќе ми текне дека поминале 2 дена и дека треба да си мијам коса... ми се вратат цревата. Како ќе ја тријам косата... коренот? И обично, кога ќе ми се скрши нокт, му лепам ханзапласт. Гајле ми е. Најчесто вака ми се кршат. Спојлер И само ќе му ставам брз лепак одозгора, за да истрае подолго ноктот, да порасне... Па ќе му нашљакам неколку слоја лак... и шетај!
a da zemes ti malku voda topla i da stavis sol vo vodata da vrie i taka da gi odrzuvas noktite sekoj den po 10 min da ne se nerviras ok pozz
Моментално ноктите ми се кратки. До пред една недела ми беа долги, ама ги исеков бидејќи почнаа да ми се кршат.
Па јас се обидувам да ги негувам колку што можам и да ги пуштам подолги,но моментално ми се многу слаби поради надградбата што ја правев.Ептен ми се кршливи и меки,едвај успевам некако да ги растам..Еве гледам напредок последниве две недели,што е најбитно мрднав од должината од неколку милиметри Иначе користам третман за зацврстување на ноктите од аура..
Долги нокти некако ми сметаат Постојано типкам на тастатура или на мобилен, па практикувам да ми се кратки, што и не е така лошо за мене, бидејќи самата форма на ноктот ми е долгнавеста, па и кога се кратки - ги има доволно Ги оставам евентуално на лето, кога сум на море, затоа што се зацврстуваат од солта и траат подолго
Сакам долги ама ми пречат зашто свирам гитара и играм кошарка иначе кога правам пауза со кошарка и со гитара ги пуштам
Јас секогаш сум имала средна должина нокти. Заоблени на краевите, женствено. Во последниве месеци некако ги сечам до коска, послатки ми се. Па кога ќе ги налакирам убаво, многу повеќе ми се допаѓаат како стојат на девојчиња. Спојлер Не дека јас сум девојче, веќе стара сум, ама ајт. (Екстремно долги, или пластични) воопшто не сакам. Нит па имам желба да носам. А најлошо според мене е еден скршен а сите долги. Нокти растат, што те чини да ги исечеш сите.
Средни, на кај долги. Обожавам да си ги средувам ноктите, уживам во тоа Е нешто што највеќе мразам е кога еден од нив ќе ми се скрши
И јас сум за средни, не би сакала да ми се вакви. ЗАБРАНЕТО ЗА ЛУЃЕ СО СЛАБО СРЦЕ Спојлер Лесно ми растат ама не сакам многу долги.