Долготраен кармин

Discussion in 'Лице' started by bluelagoon, Oct 21, 2014.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Mims мене ме чуди квлаитетот им е опаднат а јас кукувам од парфимерии не од Бит пазар. Затоа го потенцирав Макс Фактор. Ист кармин од макс Фактор купен тука и во странство нема врска еден со друг по квалитет. Ова е мое искуство. Исто и содруги прозиводи на макс фактор но тоа не е тука тема на дискусија.

2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Мене пак ова со сјајче од друга страна што мимс го постира вториот пат, ми е попогодено за разлика од тоа другото како течен кармин со плус такво безбојно лабелце.
    Таков проблем со ронење и собирање имав само со првото што е постирано. Добро што ме потсетивте на ова со сјајче да почнам пак да си го користам, само што јас сјајот и не го употребувам.

Инаку баш како што кажа Нена, порано бев многу позадоволна од Макс фактор за разлика од сега. Проблемот во што е не знам, ама сите производи си ги купувам или Космо или Дм, и порано Јуник што беше. Во еликсир само еднаш имам влезено и веќе не верувам дека ќе влезам. Со рокот се е во ред, мислев само мене да не ми се случува вака со ронењево ама еве штом и Мимс го има истиот проблем значи до производот е.

kiki4kablondy likes this.
  3. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

За MF не знам, но јас никако не сум задоволна од Manhattan Lips2Last. Многу слично на она што Симончелишс го опишала за MF, мене со менхетенов ми се случваше. Кога ќе нанесев само од карминот, многу брзо ја сушеше устата, а во комбинација со сјајот - се образуваа мали топчиња (грутки). Сјајот сам по себе ми се допадна и си го дотрошив, а другово го фрлив. Ниту го купив од сомнително место, ниту рокот на траење беше изминат. За овој конкретно се однесува:

Attached Files:

4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Не користам многу кармин, ама имам еден од Deborah, одамна ми е и не памтам колку пари беше ама и на попуст земен беше поскап. Како и да е, цело време ставам и никако не се дотрошува, има фина кремаста текстура и лесно се нанесува, не е сув и не навлегува во наборите на устата. Најубаво ми стои кога претходно ќе ставам лабело. За вечерни излегувања ми трае цела вечер, и со пушење цигари, со пиење, јадење.. Сега, нормално избледува малку ама ќе се повтори уште еднаш и супер е. Не знам што бројче е, ама некоја јака корално-црвена боја.

Од Rimmel, цело време купувам едно карминче Airy fairy се вика мислам, можеби не трае многу ама исто има кремаста структура и прекрасна nude нијанса. :)

5. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Јас дојдов да ги пофалам на Римел кармините Кејт Мос во црна опаковка што се . Дури се изненадив од нивната долготрајност иако веке година дена го имам никад не сум обрнала внимание на тоа колку трае. Го ставив вчера пред да идам во град околу 10-11 вечерта,кога се вратив дома околу 3 сабајлето :tmi: сеуште стоеше на уста.Можеби не со истиот интензитет и сјај како пред излегување,али се познаваше карминот сосема солидно.Во мегувреме и јадев кога си дојдов и после јадењето сеуште ми стоеше на уста.Од мене за тие пари карминот е чиста 10ка.
    Вчера конкретно го носев црвениов 01
    Исто така ја имам и оваа нијанса која ми е хит во последно време.

rainbowec likes this.
  6. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^ Која е втората нијанса, Airy fairy да не е случајно ?! Симпатично изгледа.

7. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

^^ Мишелке 99 % сум сигурна дека е фамозната 14ка :D Airy fairy е многу посветол,повеќе розев и не е од колекцијата на Кате Мос

Mishela and SuperGirl24 like this.
  8. Name

Name Популарен член

Јас од долготрајни кармини го имав од Max Factor маркерот, пред 2-3 години знам беше актуелен и мислам одамна не се продава веќе.
    За траен, траен беше, преубава темно црвена боја, али после 4-5 саата почна да се собира некако и морав пак да ставам да ја бојам устата и цело време така.. И после некое време се исуши. Не го ни потрошив до крај.. Главно незадоволна али ајт..колку толку го користев.

И друг, сега пред неколку недели го земав на Менхетен со сјајче. 2 пати имам ставено, супер есенска нијанса, траен се разбира, но бидејќи доста суши, мене многу ми помага да ставам прво малце лабело, па одозгора го ставам карминот, така полесно и ми се нанесува, а после ако има потреба ставам и од сјајчето. Мене лабелото ми е задолжително пошто иначе мноогу ја суши устата, те тера постојано да ја лижеш устата :lol: така се зезнав првиот пат.

Се мислев да си земам и од Макс Фактор некое, али сите наваливте со критики, се ронело, грутки се правеле...и ме пишманивте :D

Ќе ги ѕирнам тие на Fresh Minerals, ако е така како што Мимс вели, 10 часа ми се повеќе од доволно :)

mims-89 likes this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Во потрага по долготраен кармин не сум ни знаела дека дома го имам. Мајками го имаше нарачано од Авон уште одамна, но не го беше ич користела. Така случајно го најдов дома :lol: :rofl:
    Обично на Колор Тренд од АВОН ич не им се долготрајни, но овој ептен нешто ми се погоди. Јас обично не користам темни кармини, но си велам да пробам.
    Навистина ми е долготраен и не се брише додека пиете кафе или вода. За некои добри 3-4 сати ќе седи на вашата уста.
    Бојата е темновиолетова. Иако изгледа, како темно кафено не е таа боја, остава темновиолетова боја на уста.
    Сега го нема во тековниот каталог и ми е криво, бидејќи има уште една посветла боја од овој и сакав да си нарачам. Квалитет за ич пари.

Attached Files:

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Кои се подолготрајни на Римел, Кејт Мос или Ластинг финиш?

11. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Речиси и да нема разлика, мислам дека е како ќе ти се погоди. По логика, ластинг финиш би требало да се потрајни од овие другиве, но мене оние во колекцијата на Кејт Мос ми се многу потрајни и побавно ми бледнеат. :)

Elence93 likes this.
  12. Arthur

Arthur Популарен член

Абе користам најобичен Голден Роуз, лила и ми стои од почеток на училишен ден до крај тоа значи осум саати и не мрда и во меѓувреме, јадам, пијам и ништо и преубаво мириса, ама не ставам многу, само малку и на уста се суши и останува цел ден.

13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се двоумам помеѓу Velvet кармините на Gosh и оние на Kate Moss од Rimmel. :?: Any thoughts?

14. kim.k

kim.k Популарен член

Го имам 9 по ред што е, и добар е го препорачувам стои долго, и колку и да ми е на уста не ми ја суши иако е мат

Еве и видео поубаво објаснето :D

Attached Files:

15. Amaris

Amaris Популарен член

јас имам од овие и сум доста задоволна

16. blady

blady Истакнат член

Ваква нијанса на кармин и туш.. да ми кажете?:)

Attached Files:

Ctete likes this.
  17. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

NYX Siren :)

18. blady

blady Истакнат член

Истата нијанса е ? нешто ко на црвено ми удара.. :D или??,
    и ги има ли во обична парфимерија?

19. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Да , јас го имам истиов кармин и е темно црвен
    Инаку видов дека си од Кочани , од NYX можеш да порачаш ги праќаат по брза пошта работите од Скопје. Најди ја страната на Александар козметик на фб и јави и се. А за Есенс нека ти пише некоја од Кочани кај има :)

20. blady

blady Истакнат член

Ама мене ми е потребен бордо на виолетова мат нијанса, не темно црвен.. Инаку ако има шанси да го сликнеш, да ја видам нијансата ? :)