1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Должината на машкоста

Дискусија во 'Секс' започната од askme, 11 март 2010.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.804
    Допаѓања:
    88.571
    И што мислиш да му кажеш ? Еј многу си ми убав и сладок ама мал ти е не осеќам ништо ... :x

На K-pozitiv му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.020
    Па би можеле да пробате други работи , прсти , јазик , други позиции во кој пенетрацијата би била подобра. 21 век сме , секоја сексуална пречка е помината со 100 разни решенија , само треба да се побара.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Јас ти препорачувам да не бидиш со тој тип оти со време ќе видиш дека ќе сакаш со поголем и потоа ќе го изневеруваш и ќе речиш ами тој мене не ме задоволува, јас несакам вака и многу други работи-причини ќе бараш затоа поарно не почнувај. Мој совет! :!: :$ :*

4. lazgo

lazgo Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    1
    maskite imaat razlicna dolzina na "maskosta " a isto i zenskite nemaat ista dolzina na matkata

5. lazgo

lazgo Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    1
    ma kazi mu da napise na google : utrinska gimnastika za vasiot penis ........ i neka vezba ne znam drugo sto da te sovetuvam :)

6. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244
    Оохо колку незгодно нешто.Не си ни да му кажеш,а од друга страна како да не му кажеш.
    Тој сигурно знае дека има мал пенис,но не знам како би реагирал ако му спомнеш нешто околу тоа.
    Може да го навредиш и работите да се искомплицираат.
    Ти пробај од околку спомни нешто.Сега веќе ако толку ти се допаѓа пробајте други пози и сл.
    Или остави го или направи нешто. :?:

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lazgo

lazgo Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    1
    ne se meri taka ...hahahah

8. lazgo

lazgo Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    1
    recisi site zenski trcaaat po sto pogolem ( a nekogas svakaaat deka i so pomal mozat da se zadovolat) ..... ne znam kako ke me svatite ama da gi prasate site maski ke vi kazat deka sakaat zenski so golemi gradi ... a pak ke ja odberat sakira ... me razbirate ?????

9. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Охх исто како Dacja и јас тој проблем го имав со бившиот. Беше најпрекрасен, најдобар и се ама 8-9 цм во ерекција. Не бев задоволена во потполност а не можеш ништо да му кажеш, он направи се што треба и шо не треба. Да не зборуваме за истиот дечко? 8) Сега со новиов, на кој некаде му е 15-16цм разлиакта стварно се осеќа :D

10. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Хахаха каква е таа споредба? Јас некако не те сфаќам... Сепак ако нема големи гради, има и други опции: газ, нога, стомаче... Ама ако нема голем пенис, кој не е само за фаќање и гледање, како на пример градите, има и трета намена, нели ако гледаме од женски аспект, во тој случај што ќе правиме? А 7- 8 цм не ја задоволуваат женската? :^)

11. Dacja

Dacja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Girly90,со оглед дека многу е мал процентот на микропениси воопшто,можно е да зборуваме за истиот :)
    Шега на страна, рака на срце за добриот карактер и сета прекрасност што зрачи од него,ама реално, задоволената сексуалност е многу важна, а сите тие дополнителни методи ги сметам за привремено решение, сексот на стандарден рецепт е сепак најдобар!
    Јас сум сигурна дека сексуално повеќе не експериментирам со мали пениси,па фала богу и кај нас жените постои тежина на душава ако не не задоволат. Јас само не можам да му најдам маана да прекинам со него, а тоа да не биде главната причина.
    Ехххх,кога не можат да се најдат добри карактеристики во еден човек, како потоа да не изневеруваш?!

12. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    149
    Секако дека е битна големината кај машките на пенисот,но битна е многу и техниката не е само да имаш голем и да го буташ све си има правила во таа игра.така да и двата фактора се битни кај женското.така да секој има право на избор како и ние машките што имаме право на избор,мали големи гради,тесна,широка вагина и итн.

13. marinka11

marinka11 Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    33
    Мислам дека идеално би било да партнерот поседува некоја си стандардна должина и да има задоволителна дебелина на пенисот тогаш мислам дека би ви било супер во однос на сексот сепак треба да ја разбира и техниката знаци едно само по себе не е доволно сите овие 3 фактори се потребни за добар секс

На Festim му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sinoli4ka18

sinoli4ka18 Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    ne e vazna goleminata tuku tehnikata (kuso da ne e mnogu samo :rofl: ) Mojot me raboti prvata runda 2 saata za vtorata da ne zboram .. hhaha. A goleminata of of of 18cm :devil: bolna uzivancija :lol:

15. Lella1

Lella1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    85
    На мојот е 18 цм. Задоволна сум! :)

16. gangstergirl

gangstergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    88
    Абе кај ги наоѓате се такви, дај кажете. :emo:

17. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Стварно и мене не ми е јасно ,нашиве машки многу надарени биле.Некако кога ќе помислам на тоа колку е 20 цм ептен долго ми изгледа :D а и многу убаво да би било вистинито,ама ајде може стварно има.На мојот и не му е до толку,ама мене ми е добар и што е најбитно ми врши работа :D

18. sinoli4ka18

sinoli4ka18 Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Тој тебе ке те најде. Секогаш добрите машки забршуваат со "лошите" девојки. :) pozz девојки :*

19. Nezna28

Nezna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    215
    Секој има право на избор? Па зарем партнер се бира со метро во рака? Мислам дека тој став е тотално погрешен, партнер се бира според карактерните особини а не според должината на машкоста. Тоа дали ке бидете задоволни од вашиот партнер зависи колку сте спремни да поразговарате отворено со вашиот партнер. Доколку не ве задоволува треба тоа да му го кажете и да му посочите што е она што вам ви се допага, бидејки секој човек е индивидуа за себе и го возбудуваат различна комбинација од движења. Само да ви посочам еден пример, има девојки кои ги возбудува само орална стимулација на клиторисот, но има девојки кои покрај стимулацијата на клиториот, сакаат и пенетрација во исто време, т.е стимулација на Г точката. Исто е со сексот, не е само пенсот битен и неговата големина туку има и други пропратни работи со кои може да се надополни „не доволната големина“ на пенисот, мал е бројот на луге со екстремно мал пенис, кој за ништо не може да послужи. Јас како стареам имам една теорија дека не треба да губиме време на она што би сакале да имаме, туку она што го имаме како најдобро да го искористиме, а верувајте се може да се искористи, само ако имате доволно фантазија. Познато е и она дека мажите кои имаат одреден „недостаток“ отколку оние полни со себе кои мислат дека ако имаат парче од над 20 cm по дифолт се добри фраери. И, за крај само ке го кажам уште ова и нема да ве давам.
    Сите ја посочувате должината како битен фактор а заборавате дека она што ни пружа задоволство не е должината туку ширината, т.е дебелината на пенисот, бидејки ширината е тоа што треба да биде компатибилно со ширината на нашата вагина. Значи што е поголемо триењето на пенисот со ѕидовите на внатрешноста на вагината, толку е поголемо уживањето, т.е оној дел кој води кон матката каде што има голем број нервни завршетоци. Значи не е битно дали е тој голем или мал, битно е да е доволно широк и да биде компатибилен со ширината на вашата вагина.
    И само уште ова да не заборавам, не гледајте секогаш во должината на неговата машкост и не очекувајте дека секогаш е тој кој треба да ви овозможи задоволство, туку истражувајте што вие можете да помогнете во тој поглед, а една од тие работи се кегеловите вежби. Со кегеловите вежби ги затегнувате мускулите на вагината, кои многу може да ви помогнат при сексуалнот однос. Кога ќе го усовршите тоа стегање на вагиналниот мускул со помош на кегеловите вежби ке сватите дека и самите можете да си го подобрите сексуалниот живот а не да бидете опседнати дали ке најдете партнер со доолно голем пенис.

На Ilinaaa, Decibel и Sedmica им се допаѓа ова.
  20. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Па не знам, еве на форум можда ;)

Хахахаах
    :D :D :D :D :D

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.