prosecna golemina e u mkd mit e toa da nekoi imat golem penis najgolem tuka e do 19 cm retki se onie so pogolemi
Па не е мит просечната големина, можеш тука да прочиташ. https://mk.wikipedia.org/wiki/Пенис_(човек) Според истражувањата во светот, големината на пенисот во ерективна состојба варира од од 9,6 до 16 cm. Така, според истражувањето на германското здружение за сексуално здравје “Профамилија”, просечната должина на пенисот кај Европејците е 7,3 cm, а во ерекција, должината изнесува 15,4 cm. Просечното времетраење на ерекцијата е 20-50 минути, а се проценува дека повеќе од 5 000 мажи во светот имаат поголем пенис од 30 cm во ерекција. Најголеми пениси имаат мажите во Босна и Херцеговина (15,65 cm), а потоа следуваат: Холандија (15,60 cm), Унгарија (14,99 cm), Австрија (14,89 cm), Данска (14,88 cm), Србија (14,87 cm),Македонија е во средината (13,98 cm), а на дното се Романија (12,73 cm), Италија (12,50 cm) и Грција (12,18 cm). Разликата во големината не е само во генетиката, туку и до факторите од животната средина, како лековите за плодност, културата, исхраната и загаденоста. Најдолгиот пенис забележан е од страна на д-р Роберт Лату Дикенсон. Пенисот бил долг 34,3 cm.
Ako moze za pomos koga ke i go stavam na partnerkata skoro do kraj ja boli od desnata ili levata strana vo slabinata i nemoze poveke nekogas ke odmori nekolku minuti i prodolzuvame e dobro a nekogas povtorno ja boli duri nekogas i solzi i potekuvat ni misla deka do toa sto ne mi ovozmozuva zadovolstvo no nekogas i nema nikakvi bolki i se e super ne si veruvam deka mi e golem kako i site maski mislam deka e sredno ne sum go merel no dali moze da mi kazete vo sto e problemot dali nekoja od vas ima isti problemi fala ?
15.5 idealna dolzina spored mene zenskata vagina nemoze ni da primi poveke ke ja boli ke udara vo grloto na matkata
Вагината се шири и се прилагодува на должината на машкоста. Не може внатре во матката да влезе, не пишувај глупости.
не пишав да влезе туку ке допира до грлото на матката Имено, "длабочината" на една просечна вагина е нешто помала од просечната должина на пенисот, што најверојатно е и причината зашто жените не мислат "што поголем-тоа подобар" за пенисот. Секс истражувачите Вилијам Мастерс и Вирџинија Џонсон се првите научници кои во далечната 1966 година се занимавале со големината на женскиот полов орган. Тие тогаш ги мереле "женските делови" на стотици дами кои до тогаш немале раѓано деца, и откриле дека "длабочината" на просечната вагина е меѓу седум и осум сантиметри, а при ерекција се зголемува до 11, 12 сантиметри. Тоа значи дека должина на пенисот од околу 8 сантиметри е повеќе од доволна за уживање. Освен тоа, Г-точката е сместена на околу 4,5 сантиметри од предниот вагинален ѕид - така што и мажи со просечна "алатка" можат да ги задоволат жените. Најновата студија, во која учествувале и жени кои имаат деца, покажа дека длабочината на најмалата вагина е 6,9 сантиметри, а длабочината на најголемата е 14,8 сантиметри. Ако сега се прашувате како "котира" должината на вашиот пенис во однос на просечниот, еве неколку бројки брз основа на кои можете да стекнете впечаток. Според истражувањето, должината на просечниот пенис во ерекција е 13,2 сантиметри. Просечниот пенис, кога не е во ерекција, е долг 9,1 сантиметри, а во мирување 9,3 сантиметри. Во секој случај, немојте да се оптепретувате со големината на својот полов орган, бидејќи за секоја големина постои секс поза која "прави чуда".
Не се смејте стварно некои жени си имаат проблеми со мали пениси Затоа пробај си го пред да се зацапаш во некој да не биде после касно цел живот незадоволена
Хахаха со темава ме натеравте да го мерам... еднаш го имам мерено една бифша бараше од мене имале такви дискусии со другарките ама воопшто не го памтам резултатот