16 малку или многу е? Почнувам да се плашам бидејќи иако во односи со неколку девојки ни беше супер и имаа оргазми, прекинуваа врските. Едната беше брутално искрена и ми рече извини вака ама не ти е доволно голем ....
16 цм е океј големина. Многу зависи и од дебелина, техника и сл. Не верувам дека е директно ради должината. Можеби и претходните и се погодиле поголеми па си правела споредби.
А зашо машкост се меру у должина на кур? Не мислите дека е малце навредлив и проблематичен насловов? Мажите со помала големина на пенис демек помалце се мажи? Помала вредност ли имаат? А да имаше тема “Широчина на женственоста” која подразбира колку ви е тесна вагината како ќе се чувствувавте? Или да имплицираше на големината на градите или задникот? Демек повеќе си жена ако имаш поголем задник и гради и тесна вагина? Глупости. Машкост бе. У други ствари се гледа “машкоста” ако веќе сме одлучиле да гледаме низ призмата на gender roles, а генетска предиспозиција за големина на полов орган не е една од нив.
Мислам дека не се работи тука дали се мажи или не, туку конкретно е наведено во насловот само за големината, според мене, и негледам ништо навредливо, чисто темите се за дискусија, ама кој како си сваќа. А што се однесува до "женскоста", многу машки гледаат дали има гз, цицки,колкови, се палат на нив, ги возвишуваат, како да се незнам шо, а ние без некоја си доволна големина на облини, како да сме испод вашето ниво, барем јас така имам протумачено, или можда се имам пронајдено и така сум се осетила. Сите ние имаме посебни квалитети, и во други области, немора да имаме посебно, прекрасно тело. Што се однесува до машкоста, немие толку битна должината, колку техниката, страста па и љубовта во самиот чин, џаба должина, ако го нема останатото.
Има две теории за должина на пенисот. Едната теорија е колку е помал соодносот на палецот и показалецот, толку е поголем пенисот. Другата теорија вика, должината на палецот x3 е подолг пенисот.
Ме интересираше туѓо мислење, со каков инструмент се мери, дали има теории како што јас сеа пред неколку минути ги пишав, и отприлика која е просечната ширина итн...