За жал, не си во право. Вагината нема нервни точки насекаде. Само на влезот, убаво си пиша членот/ката, некои си 5 - 7см, понатаму нема. Медицински факт е, не е измислица. Иначе немаше да можеме да носиме тампони и плус оргазмот ќе беше многу полесно да се постигне, во смисла со две три пенетрации, и толку од трудот на мажите. Должината не игра којзнае каква улога, освен ако цервиксот не ти е ептен горе кренат, па да треба некој екстра долг да те стимулира, дебелината би имала повеќе важност, заради стимулацијата на почетниот дел од вагината каде што се наоѓа Г-точката. Но реално, најбитно е мажот да сака да ја задоволи партнерката, и да знае како да го направи тоа. Се друго е споредно.
Јас на влезот подразбирам - на влезот и околу влезот. Не 5-7цм од влезот. Тоа е веќе внатре, не на влезот.. Ако имавме и после 10тиот цм кој знае како ќе го издржевме раѓањето... И да..должината е битна ако е 9-10 цм органот. А и такви имам видено и тоа колку што имам слушано од машки и не е толку ретка појава ... да видам баш колку убаво ќе ја задоволи во доги на пример. Значи органот..не човекот. Мажот може и на многу други начини да ја задоволи
Може само да се тешиме дека со 10цм ќе те задоволи. Џабе зборите. 10 цм и 20 не е исто, тие што сте имале повеќе партнери знаете.
Se dodeka, stenka i piska dodeka e pred mene, pod mene ili vrz mene. i se dodeka grebe po mene..... k.r me zabole za dolzinata na mojot k.r. .
Мислам дека повеќе зависи до дебелината дали ќе го осеќа. Со 10 cm само може да е непрактично ако често излегува при пенетрација или ако некои позиции се проблематични.
А да си најдите партнери и партнерки шо ви одговараат, а? Вака може да трубиме дебел, слаб, долг, краток до бесконечност.
Зависи, некои може да ги боли некои не. Ама мене и општо онака ми е попривлечно кога му е поголем и поголема желба за секс имам.
Дали тоа се 16 cm со "bone pressed method" каде се притиска со ленирот на пубичната коска или не? Кај мене има 2 cm разлика од едното до другото иако сум доста виток.
Па ми изгледаше дека доста се разбираш на оваа тема. Инаку тие 16 cm може да се 18 ако се на инаков начин проценети.
Може се. А можда су лабудови. Имам дилдо кое е 16 см, до коренот. Цело ако го ставам ме боли. Доволно информации ти се?