Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Домашен тест за бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Nana19, 29 март 2014.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас поодамна го имав пробано од љубопитство и имаше малце пеничка а секако не бев бремена и по тоа бев уште поубедена дека е само мит. :D А треба баш да пени или? :^)

2. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Da da treba da peni isto kako da stavas nekoj gaziran sok i za zapeni inaku i jas imam praveno ama malku taka na sekogo izleguva po nekoj meur ama dokolku si bremena treba posilen pritisok da pokaze...sega nikogas ne treba da se baziras samo na toa ama nekogas cisto ako te maci da si napravis pa otposle i test da se zeme inaku samo na toa da ostanes i jas ne sum za...

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Интересни работи се изначитав :) сум правела тестови но овие што можам да ги купам :)

4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Мислам дека ова не е соодветно и сигурно.
    Инаку ова со содава, го има во темата за одредување на полот, каде пишува ако се запени било машко, ако не женско.

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    jas ova so sodava go doznavam od ovde i deneska mi e datumot za dobivanje ama ne mi e dojdeno i posakuvam da go nema 9 meseci i sega pred malku si vikam daj da go isprobam ova i napraviv taka i se zapeni i penata stoese mn vreme okolu 4 min i poleka poleka ja smena a seuste se slusase vrienje ako iscezna penata. ako ne mi dojde za 2_3 dena ke pravam test i ke vidime dali ima bremenost

На Sanci92 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

ако се точни тестовите мислам дека си трудна... Дај боже и кога ке купиш тест да биде позитивен , ти посакувам од срце

7. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Јас првин правев тест испадна позитивен и после ај викам да пробам со содава експериментов ,чисто од радознлост и навистина почна да пени и тоа многу.... дали е нормална реакција на сода и урина или пај што сум трудна незнам

8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не е нормална реакција на сода и урина, кај мене речиси и да не пенеше кога експериментирав. Најверојатно има некоја вистина во ова. :)

9. sanja1111

sanja1111 Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    ovaj test so sodata i ako zapeni samo malku e pozitiven ili ne ?

10. m.p.m

m.p.m Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    jas sum 18 godini i mima slusnato deka ako ti docni znaci si bremena

11. japanize

japanize Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    103
    и јас го имам слушнато истото, исто и ако ти дојде дека не си бремена :D :D :D :x |(

На stevemila, ebola, babyane18 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Katherie

Katherie Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    Да го испробам тоа јас сега,а?
    Ако имам сода бикарбона :tmi:

13. Angel23

Angel23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    Девојки ме интересира ова за содата....дали мора да биде утринска урина? зошто јас сега правев, на пладне, и не ми вриеше,ама се направи горе бела површина, дали е тоа некаков знак? а мене сеуште не ми е време за добивање, уште 10 дена, ама дечко ми точно кога ми беше овулација сврши во мене,а тоа беше пред 5 дена :) и затоа сакам што побрзо да дознаам, зошто уште е рано да се види нешто со тестовите од аптека

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не мора да е со утринска урина. Тоа важи за тестовите од аптека кои реагираат на ХЦГ хормонот (хормонот на бременоста), а ова со содата реагира демек на киселоста на мокрачата, кога ќе дојде во допир со сода бикарбона се создава тој ефект. Секако ако е вистина, бидејќи јас малце скептик сум.... што е сигурно сигурно е, чекај си ти барем ден да ти задоцни и трк по тест. Шансите се големи. :)

15. Angel23

Angel23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    еве ја сега направив со утринска урина и вриеше :D 2 минути вриеше и баш беше звучно :) како пиво се направи уринава :) и сега незнам што да мислам.....а си правам ова со содава зошто уште ми е рано за добивање и за правње тестови од аптека :) а ако ми касни одма купувам тест :)

16. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Angel23s sto bidna dali testot so sodata dade vistinski ubavi rezultati...ima li novost kaj tebe...

17. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    jas na ova ne veruvam 2 pati mi vriese ubavo i pena se pravese, 2 negativni testa a posle i dobiv. Ziva glupost za dzabe se izraduvav |( Isto i kaj rakce89 se napravi pa potoa i ona dobi.

18. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    еве јас малку погоре имам пишано кога сум ја испробала ете после тоа дознав и дека навистина сум бремена значи ми пенеше многу. а еве денеска пред малку го испробав ама ништо не мрдна да пени како ја ставив така си остана ама имам уште 10тина дена за добивање па можеби рано е сеуште

19. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    ете кај мене не покажа точно, а сега не сум направила да видиме кога сум навистина бремена како ќе е немам време многу за замарање, мене мислам така ми правеше тогаш од многуте лекови кои ги пиев..

20. lili.g

lili.g Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    30
    Eve jas Sega pravev.ona so sodata na prva utrinska mokraca zapeni so meurcinja i bela pena.Ama ne sustese mnogu. Napraviv test,Ama Toj bese negativen.no i ne go pravev so prva urina.
    |( i Sega si veruvam vo Toa so Sakam.nez Kako Toa bas treba da izgleda Koga bi bilo pozitivno.