Јас поодамна го имав пробано од љубопитство и имаше малце пеничка а секако не бев бремена и по тоа бев уште поубедена дека е само мит. А треба баш да пени или?
Da da treba da peni isto kako da stavas nekoj gaziran sok i za zapeni inaku i jas imam praveno ama malku taka na sekogo izleguva po nekoj meur ama dokolku si bremena treba posilen pritisok da pokaze...sega nikogas ne treba da se baziras samo na toa ama nekogas cisto ako te maci da si napravis pa otposle i test da se zeme inaku samo na toa da ostanes i jas ne sum za...
Мислам дека ова не е соодветно и сигурно. Инаку ова со содава, го има во темата за одредување на полот, каде пишува ако се запени било машко, ако не женско.
jas ova so sodava go doznavam od ovde i deneska mi e datumot za dobivanje ama ne mi e dojdeno i posakuvam da go nema 9 meseci i sega pred malku si vikam daj da go isprobam ova i napraviv taka i se zapeni i penata stoese mn vreme okolu 4 min i poleka poleka ja smena a seuste se slusase vrienje ako iscezna penata. ako ne mi dojde za 2_3 dena ke pravam test i ke vidime dali ima bremenost
ако се точни тестовите мислам дека си трудна... Дај боже и кога ке купиш тест да биде позитивен , ти посакувам од срце
Јас првин правев тест испадна позитивен и после ај викам да пробам со содава експериментов ,чисто од радознлост и навистина почна да пени и тоа многу.... дали е нормална реакција на сода и урина или пај што сум трудна незнам
Не е нормална реакција на сода и урина, кај мене речиси и да не пенеше кога експериментирав. Најверојатно има некоја вистина во ова.
Девојки ме интересира ова за содата....дали мора да биде утринска урина? зошто јас сега правев, на пладне, и не ми вриеше,ама се направи горе бела површина, дали е тоа некаков знак? а мене сеуште не ми е време за добивање, уште 10 дена, ама дечко ми точно кога ми беше овулација сврши во мене,а тоа беше пред 5 дена и затоа сакам што побрзо да дознаам, зошто уште е рано да се види нешто со тестовите од аптека
Не мора да е со утринска урина. Тоа важи за тестовите од аптека кои реагираат на ХЦГ хормонот (хормонот на бременоста), а ова со содата реагира демек на киселоста на мокрачата, кога ќе дојде во допир со сода бикарбона се создава тој ефект. Секако ако е вистина, бидејќи јас малце скептик сум.... што е сигурно сигурно е, чекај си ти барем ден да ти задоцни и трк по тест. Шансите се големи.
еве ја сега направив со утринска урина и вриеше 2 минути вриеше и баш беше звучно како пиво се направи уринава и сега незнам што да мислам.....а си правам ова со содава зошто уште ми е рано за добивање и за правње тестови од аптека а ако ми касни одма купувам тест
jas na ova ne veruvam 2 pati mi vriese ubavo i pena se pravese, 2 negativni testa a posle i dobiv. Ziva glupost za dzabe se izraduvav Isto i kaj rakce89 se napravi pa potoa i ona dobi.
еве јас малку погоре имам пишано кога сум ја испробала ете после тоа дознав и дека навистина сум бремена значи ми пенеше многу. а еве денеска пред малку го испробав ама ништо не мрдна да пени како ја ставив така си остана ама имам уште 10тина дена за добивање па можеби рано е сеуште
ете кај мене не покажа точно, а сега не сум направила да видиме кога сум навистина бремена како ќе е немам време многу за замарање, мене мислам така ми правеше тогаш од многуте лекови кои ги пиев..
Eve jas Sega pravev.ona so sodata na prva utrinska mokraca zapeni so meurcinja i bela pena.Ama ne sustese mnogu. Napraviv test,Ama Toj bese negativen.no i ne go pravev so prva urina. i Sega si veruvam vo Toa so Sakam.nez Kako Toa bas treba da izgleda Koga bi bilo pozitivno.