Јас пробав, веќе 13 дена ми касни менз.. Пред 10 дена направив тест за бременост sure chek беше негативен и случајно видов на интернет линк дека содата покажува и јас пробав, не пенеше. Денес, зедов пак тест од аптека и беше позитивен и во чашката со мокрача( онака од љубопитност колку е точен тестот со сода бикарбона)ставив сода и почна да се пени ЗНАЧИ ТОА СО ТЕСТОТ СО СОДА БИКАРБОНА Е ТОЧНО.. се извинувам за долгиот пост
A kolku stavas soda? Rano sum za testovi ama me zainteresira inace so lesno bremenosta,Gospod da ve cuva
ставаш околу 1 мала лажичка сода бикарбона (од око) и мокриш малку во неа колку да се поккрија содата а потоа одма ја тргаш чашата и продолжуваш со мокрење и одма ке видиш дали пени или не , и фала ти многу ) хаха а како се погоди ами петок и среда во двете испитувања за бременост па да јадам иста посна храна па да покажи поинаку тестот со содата бикарбона ? и јас тоа не го направив дека верувам туку така чисто од љубопитност прво посегнав по тестовите од аптека шо се од 150-200 ден хахха како се вели брзата кучка слепи кучиња раѓа и затоа не треба одма да им се суди на другите. Сите знајме дека во аптеките има МНОГУ тестови за бременост и секако дека нема да веруваме во тестовите шо се употребувале пред 21 век хаха а јас секако прво посегнав по тестовите од аптека и мене цената не ми беше важна важни ми беа тие | | и случајно видов на интернет и чисто од љубопитност пробав и ми покажа различно а иста храна внесував...........
Јас намерно од љубопитност трудна го направив и не пенеше Тоа значело добра ми е мокрачата, не е концентрирана, бистра, со нормална ph вредност
Здраво на сите, нова сум и баш од оваа тема за 'Домашен тест за бременост' ме фати радозналост како и дали е точно или сосема случајност на работите.. Ми касни 9 дена, обично и по 15 дена знае да касни, и си реков ајде да видиме со сода... за случајност пенеше како луда,кажав на сопругот тест да купи и одма го направив штом го донесе... Испадна позитивен... Дали е точно со сода или сосема случајност Господ знае, јас си знам дека сум пресреќна исто како и сопругот
Zdravo sakam da prasham dali domashniot test za bremenost preku urina go meri nivoto na hcg koe se lachi vo 7-8 gestaciska nedela? Do koj mesec bi mozel ovoj test da se upotrebi za potvrduvanje ili ne na bremenost?
Јас еднаш го пробав домашниот тест и ми покажа негативно а јас бремена со близнаци,заврши неуспешно но кај мене покажа неточно.Така да тесче ќе реши дилема и крв за бета.Секое добро
Мене ме загрижи тоа што по односот некаде на 20ти август, регуларно добив на 5ти септември.... по завршетокот на менструацијата направив тест и брше негативен... овој месец ми доцни пак тестот беше негативен.. е сега читав дека постоело и имплантациско крварење па дали е можно менструацијата да била имплантациското крварење? Како се разликуваат ?
Имплантациското крварење е мала количина за разлика од менструацијата која е во поголема количина и трае повеќе денови.
Ви благодарам Женски извинете што сум малку досадна за претходното што го прашав знае ли некоја дали има ограничување за тестот за бременост до колку месеци макс може да се употребува односно отприлика која е макс вредност на hcg што го мери ?
Devojki zatoa sto nemam hrabrost da kupam test se resiv I napraviv domasen test za bremenost so soda koga Na sodatai dodadov urina po minuta taa pocnaa da vrie I napravi Pena Na povrsinata neznam kolku e tocen ovaj eksperiment I dali ima nekoj takvo iskustvo pisete ve molam